Tauw helpt bij realisatie van uniek trampolinekunstwerk

Onlangs is in het Waterpark in Amsterdam een opvallend kunstwerk met vier trampolines gerealiseerd. Tauw heeft de gemeente Amsterdam stadsdeel Nieuw-West geholpen bij het opstellen en aanbesteden van het contract voor dit speelobject.

De trampolines zijn bestemd voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. De speelvoorziening is omgeven door een rand van beton op zithoogte. Binnenin liggen rubberen matten in een labyrintpatroon. Volgens ontwerper Michael van Gessel is het trampolinekunstwerk uniek in Nederland en nergens anders gerealiseerd.

Geïntegreerd contract

Het kunstwerk is aanbesteed en gebouwd door toepassing van een geïntegreerd contract (UAV-GC). Tauw heeft de gemeente geholpen bij het opstellen en aanbesteden hiervan. ‘Vooral de samenwerking tussen de externe ontwerper, de (toekomstig) beheerder van het stadsdeel en de opdrachtgever maakte dit project bijzonder’, aldus Paul Mooij, projectcoördinator bij Tauw.

Gecompliceerd project

Wat het project extra gecompliceerd maakte, was de ligging bovenop een hogedrukleiding van de Gasunie en het tijdig aanbesteden vanwege de beschikbare financiële middelen. Door intensief contact met alle partijen in een zeer kort tijdsbestek heeft het Tauw-team in zeer korte tijd de gehele voorbereiding voor de opdrachtgever verzorgd.

Hoofdaannemer Germieco BV uit Wormerveer en bouwkundig aannemer Beijer Bouw Zaandam hebben vervolgens het project naar tevredenheid van alle partijen gerealiseerd.

Contact persoon: Paul Mooij