Tauw is 'Vriend van ModderDag'

 

Op woensdag 29 juni 2016 (International Mud Day) organiseert IVN de Nationale ModderDag 2016. Die dag herontdekken duizenden kinderen in heel Nederland wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. Tauw is trotse ‘Vriend van ModderDag’. Net als vorige jaren is de ModderDag dé dag voor kinderen om te spelen in de natuur; wie kan het verst glijden, de hoogste moddertoren maken of het lekkerste moddertaartje bakken?

 

Lekker aanmodderen

Iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag. Vorig jaar meldden 2.400 locaties zich aan, waardoor 110.000 kinderen die dag lekker konden aanmodderen. Sinds de inschrijving voor ModderDag 2016 vorige maand startte, zijn er al meer dan 850 locaties en 40.000 kinderen aangemeld. Onder andere kinderopvangorganisaties, BSO’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan ModderDag 2016.

Om lokale ModderDag-initiatieven op weg te helpen, heeft IVN de ModderWijzer ontwikkeld. Deze ontvangen deelnemende organisaties na aanmelding. In de ModderWijzer staat niet alleen achtergrondinformatie (waaronder een draaiboek), maar ook tal van suggesties voor activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.

International Mud Day

International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen positieve natuurervaringen te geven. Sindsdien doen onder andere Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië mee aan International Mud Day. De ModderDag werd in Nederland voor het eerst in 2013 georganiseerd.

Tauw & ModderDag

Voor een flink aantal medewerkers van Tauw is het bijna elke dag ModderDag. Zij werken dag in dag uit met slib, bagger en (water)bodem; met andere woorden: modder. Naast ‘Vriend van ModderDag’ is Tauw ook sponsor van IVN. IVN is sinds dit jaar initiator en organisator van de Nationale ModderDag. Meer informatie is te vinden op www.modderdag.nl

Contactpersoon: Jelmer Bron