Tauw laat leerlingen kennis maken met ingenieursvak op Dag van de Ingenieur

Tijdens de Dag van de Ingenieur op 20 maart heeft Tauw groep 7 van de basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek bezocht om leerlingen op een toegankelijke, leerzame en praktische manier kennis te laten maken met de wereld van de ingenieur.

Het idee achter ‘Een ingenieur in de klas’ - een initiatief van Jelmer -  is om kinderen al vroeg enthousiast te krijgen voor een studie in de techniek. Door ze bewust te maken van de aanwezigheid van techniek in alledaagse dingen, en de rol van de ingenieur daarin. Dit is één van de maatregelen om het tekort aan ingenieurs in de toekomst op te vullen.

Tauw-ingenieur Jasper Arntz heeft op de basisschool in Nijbroek een presentatie gegeven over het ingenieursvak en verteld over het visvriendelijke gemaal FishTrack, onze inzending voor de Vernufteling. Aan de hand hiervan werden eenvoudige vragen duidelijk als: Wat doet een ingenieur? Waar werken ingenieurs aan? En Hoe word je Ingenieur? Ook konden de kinderen zelf vragen stellen. Naast vragen op het technische vlak kwamen er ook spontaan vragen naar boven als: Wat verdient een ingenieur? en Rijd je in een Audi A6?

Contact persoon: Emy Visser