Tauw lanceert dochter Syntraal voor interim professionals: 80 technisch specialisten direct flexibel inzetbaar

Tauw Group B.V. heeft per 1 oktober 2018 een zelfstandig bedrijfsonderdeel voor technisch interim personeel: Syntraal. Met de 80 medewerkers van Syntraal komt Tauw tegemoet aan de groeiende behoefte in de markt aan interim professionals op het gebied van milieu, water, civiele techniek en veiligheid. De zelfstandige Tauw dochter komt voort uit Tauw Flexible Solutions (TFS) en blijft gevestigd op de bestaande Tauw locaties.

Annemieke Nijhof, CEO van Tauw Group bv, ziet duidelijke meerwaarde in de verzelfstandiging: “Bij Tauw kunnen opdrachtgevers terecht voor projecten. Syntraal is gespecialiseerd in interim vraagstukken. Deze ontvlechting zorgt voor een sterkere profilering van onze interim werkzaamheden en geeft ook aan dat wij de flexibilisering van de arbeidsmarkt serieus nemen, maar wel vanuit goed werkgeverschap. Tauw en Syntraal zullen elkaar zo blijvend versterken”.

Hans Westerhof, algemeen directeur van Syntraal, ziet verzelfstandiging als een logische stap. “TFS is in 2016 ontstaan als antwoord op flexibiliseringsvraagstukken bij opdrachtgevers. Als zelfstandige onderneming Syntraal krijgen we een zichtbare positie en duidelijk profiel op de markt van interim vraagstukken. Hierdoor werken Tauw en Syntraal transparant vanuit hun eigen profiel voor opdrachtgevers. Ik vind het fantastisch om aan de wieg van deze ontwikkeling te staan.”

Synergie en talent centraal
Bij de flexibele inzet van Syntraal medewerkers staan de synergie tussen opdrachtgever en persoonlijk talent van de professional centraal. Westerhof: “Het is de missie van Syntraal om onze talentvolle professionals te helpen op hun expeditie naar wat hun drijfveren zijn en wat zij daarmee willen bereiken in het leven. Ik vind het fantastisch om mensen te zien groeien als zelfstandige professional.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.