Tauw neemt adviesbureau Atrivé over

Tauw heeft met Atrivé overeenstemming bereikt over overname. De twee adviesbureaus werken al sinds 2012 intensief samen. Met de verwerving van het Utrechtse adviesbureau wil Tauw zijn positie in stedelijke gebiedsontwikkeling en bij woningcorporaties versterken. Gerrit van Vegchel, voorzitter van de Stadsregio Parkstad Limburg, wordt de nieuwe algemeen directeur van Atrivé.

Atrivé (35 medewerkers) wordt een volle dochter van Tauw en zal verder gaan als zelfstandig merk met haar eigen portfolio. Gerrit van Vegchel treedt toe tot de directie van Atrivé als beoogd opvolger van algemeen directeur Eppie Fokkema. Verder zal ook Matthijs Nijboer van Tauw toetreden tot de directie, die verder bestaat uit Atrivé-directeuren Janine Boers en Hanjo Lagas. De overname moet nog goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Tauw op 24 april 2014.

Versterking

CEO Annemieke Nijhof van Tauw ziet in de overname een wederzijdse versterking: “Atrivé heeft een sterke positie bij woningcorporaties en ruime ervaring met maatschappelijke vraagstukken. Door de kennis van Tauw over de leefomgeving te combineren met die van Atrivé op het gebied van wonen ontstaat een onderscheidende positie in de markt en een enorme potentie om de sterk veranderde opgaven in stedelijk gebied succesvol en duurzaam op te lossen.”

Gerrit van Vegchel, vanaf 1 april 2014 de nieuwe algemeen directeur van Atrivé, was directeur Strategie bij Woonmaatschappij/Ymere (2002-2007) en het Nederlandse ontwikkelingsbedrijf van ING Real Estate (2007-2010) voordat hij eind 2010 werd benoemd als voorzitter van de Stadsregio Parkstad Limburg. Tot 2002 was Van Vegchel werkzaam als management consultant bij Atrivé: “Terug op het oude nest, zou je kunnen zeggen. Mijn ervaringen sindsdien in strategische ontwikkeling en gebiedsontwikkeling wil ik graag gebruiken om Atrivé onder de vleugels van Tauw verder uit te bouwen. Als het gaat om transformatievraagstukken rondom wonen is Atrivé een uniek adviesbureau voor gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties.”

Contactpersoon: Tom van der Weegen