Tauw neemt het Belgische Geosan over

De Belgische bodemexpert en milieuconsultant Geosan treedt toe tot Tauw. Zo krijgen opdrachtgevers van beide partijen een sterke impuls op het gebied van oplossingen voor milieuproblemen, het verbeteren van duurzaamheid en het naleven van actuele regels en voorschriften. Op 29 juli 2016 verkreeg Tauw België nv de aandelen van Geosan nv.

Annemieke Nijhof, CEO van Tauw Group bv: “Tauw wil haar positie versterken in de Europese markt voor milieu- en duurzaamheidsadvisering aan bedrijven. Daarvoor zijn we in alle landen op zoek naar samenwerkingspartners of sterke partijen die deel willen uitmaken van Tauw. Ik ben heel blij dat we met Geosan een vitale toevoeging aan Tauw België realiseren.”

Groei dankzij overnames

Geosan gaf recent aan dat het graag wilde toetreden tot Tauw. Dit verzoek paste perfect in de ‘Strategie en Ambities 2020’ van Tauw Group bv en Tauw België. Het bureau wil in 2020 dekking hebben door heel België en kiest in de groeistrategie hoofdzakelijk voor overnames. Hervé Keirsse, Afgevaardigd Bestuurder van Tauw België: “We zetten nu een flinke stap. Geosan is een sterke speler op dit gebied sinds 1989. Het bedrijf heeft een goede reputatie, is regionaal aanwezig en financieel gezond. Daarnaast biedt het kansen om de bouw- en vastgoedsector te veroveren.”

Geosan signaleert kansen

Héliane De Vlieghere-Haus, voormalig Afgevaardigd Bestuurder en stichter van Geosan nv, legt uit waarom Geosan wilde toetreden tot de Tauw groep: “Tauw lijkt de perfecte partner voor Geosan in de ontwikkeling van onze business en in het bereiken van onze strategische doelstellingen in België en Noord-Frankrijk. Een veilige thuishaven voor onze werknemers en in het algemeen een partner die ons kan ondersteunen bij de ontwikkeling van ons productportfolio en het nog beter bedienen van onze klanten.”

De komende periode

De twee bedrijven blijven minstens twee jaar samen bestaan. Ze versterken elkaar met name op het gebied van de aanpak van bodem- en grondwaterverontreiniging en de (her)ontwikkeling van locaties. Tauw België heeft kantoren in Gembloux , Leuven en Lokeren. Het bureau haalt met zestig medewerkers een jaaromzet van 7,5 miljoen euro. De Belgische Geosan-kantoren bevinden zich in Brussel, Gembloux en Izegem en het Franse kantoor in Douai. Zij realiseren met 28 medewerkers een jaaromzet van 2,8 miljoen euro.

Contactpersoon: Tom van der Weegen