Tauw ondertekent Charter Diversiteit

Op 10 september ondertekenden Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel als Tauw directie het ‘Charter Diversiteit’ van Diversiteit in Bedrijf. Diversiteit in Bedrijf is een project van de Sociaal-Economische Raad (SER) dat zich richt op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Met de ondertekening schaart Tauw zich onder 226 Nederlandse werkgevers die concrete stappen in die richting zetten.

24 september 2020

Tauw is in 1928 opgericht en heeft een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Tauw Nederland heeft circa 850 medewerkers, die zich dagelijks inzetten voor een mooie, schone, veilige en duurzame leefomgeving. “De complexe vraagstukken die onze organisatie krijgt, vragen om innovatieve oplossingen. Een diverse en inclusieve organisatie helpt daarbij”, meent Branderhorst. “Met de ondertekening van het Charter Diversiteit, geven we concrete invulling aan onze ambitie om een meer diverse en inclusieve werkgever te worden. We willen een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in alle lagen van de organisatie en een inclusieve bedrijfscultuur bevorderen.”

Tauw kent op dit moment ca. 30% vrouwen. “We streven daarom naar minimaal 30% vrouwen in alle posities, van juniorniveau tot aan het management. Daar zijn we nog niet. Het blijkt dat hoe hoger de functie, hoe lager het percentage vrouwen is,” vertelt Branderhorst. “Het streefpercentage groeit mee met het gemiddelde aantal vrouwen in de organisatie met een ideale verhouding van 50%/50%. Ook willen we een bedrijfscultuur waarin elke medewerker van Tauw zich met zijn/haar diverse eigenschappen welkom en prettig voelt en zich kan ontwikkelen. Het moet leiden tot een bedrijfscultuur waarin verschillen in eigenschappen worden opgezocht, uitgelicht, positief worden gewaardeerd en gebruikt ten behoeve van zowel het bedrijfsresultaat als het werkplezier. We zijn in potentie eindeloos rijk in verschillen. Daarom maken wij ons sterk voor diversiteit en inclusie. Ik kijk uit naar een steeds gemêleerder en inclusiever Tauw”, besluit Branderhorst.

Meer informatie + de video van de ondertekening is te vinden op de website van Diversiteit in bedrijf

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.