Tauw ontwikkelt app voor asbestinspecties in gebouwen

Na de positieve resultaten met de app voor inspectie van beschoeiingen heeft Tauw nu ook een app ontwikkeld om asbestinspecties in gebouwen uit te voeren. De app vermindert de inspectiekosten en verbetert de kwaliteit.

Asbestinspecties in gebouwen worden steeds vaker uitgevoerd, maar de benodigde tijd voor het inspectiewerk is een belangrijke kostenfactor. De app maakt een snelle, eenduidige inspectie mogelijk wat resulteert in een scherpe prijs met lage faalkosten.

‘De app maakt het mogelijk om inspectiewerk efficiënter uit te voeren en een rapportage sneller en eenvoudiger te genereren. Gerrit Bons asbestdeskundige bij Tauw: ‘Een belangrijk voordeel van de app is dat we plattegronden van gebouwen kunnen inlezen en ter plekke kunnen aangeven waar zich asbestverdachte objecten bevinden. Vervolgens kunnen we hieraan alle gegevens aan koppelen.’

De app is gebouwd voor Android systemen en wordt gebruikt op de Samsung Galaxy Tab. Een bewuste keuze vanwege de flexibele toepassingsmogelijkheden van Android apps.

Contact persoon: Gerrit Bons