Tauw ook dit jaar weer 'Vriend van ModderDag'

Ruim 160.000 kinderen (her)ontdekten op donderdag 29 juni 2017 (ModderDag) wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat aarde betekent voor ons dagelijks leven. Circa 3200 kinderopvanglocaties, BSO's, gastouders en basisscholen door heel Nederland organiseerden activiteiten in en rond modder. Daarnaast organiseerde IVN - initiatiefnemer en coördinator van ModderDag in Nederland - een landelijk Modderfestival, waar totaal zo´n 350 kinderen op afkwamen. 


Het 'Modderfestival' vond plaats in Arnhem en werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met totaal 350 bezoekers was het een groot succes. De middag was gevuld met leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, zoals: lange modderslides, een stormbaan, een blotevoetenpad en een grote modderkeuken. Ook was Prinses Laurentien aanwezig om kinderen bewust te maken van het positieve effect van korter douchen via het programma Waterspaarders.

Over ModderDag

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? Onze huidige samenleving ontdekt de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones. En dat terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buitenspelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Met ModderDag zet IVN het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is! Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland doen honderdduizenden kinderen mee aan International Mud Day. Deze dag is voor het eerst georganiseerd in Nepal, met als doel om kinderen positieve natuurervaringen te geven. Sindsdien doen onder andere Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië mee aan International Mud Day. In Nederland werd ModderDag voor het eerst in 2013 georganiseerd.

Tauw & ModderDag

Voor een flink aantal medewerkers van Tauw is het bijna elke dag ModderDag. Zij werken dag in dag uit met slib, bagger en (water)bodem; met andere woorden: modder. Naast ‘Vriend van ModderDag’ is Tauw ook sponsor van IVN.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.