Tauw overtreft zichzelf met jaarcijfers 2016

EBITDA van 6,6 miljoen euro resultaat van ingezette meerjarenstrategie

 

Tauw presteerde in 2016 boven verwachting. De omzet steeg met 6,7% en er was gemiddeld 24 FTE meer aan het werk dan in 2015. Alle landen presteerden boven begroting. “Een prestatie om trots op te zijn”, zegt Annemieke Nijhof, CEO bij Tauw Group.

 

Het positieve resultaat verklaart Nijhof door een zich langzaam verbeterende markt en door meer focus op de werkzaamheden waarin Tauw onderscheidend is, zoals meten en inspecties, klimaatadaptatie, milieudienstverlening voor de industrie, en de duurzame inrichting van de leefomgeving. “We hebben dit jaar de vruchten geplukt van de eerder ingezette verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan het stroomlijnen van onze bedrijfsprocessen met LEAN en het vergroten van onze commerciële slagkracht. De belangrijkste succesfactor blijft de passie, toewijding en creativiteit van onze meer dan 1.000 medewerkers.”

Buitenland

In Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Spanje verbeterde Tauw haar resultaat (EBT) naar in totaal EUR 1,9 miljoen. In België nam Tauw milieuconsultant en bodemexpert Geosan over. Nijhof: “Dit onderstreept onze internationale groeiambitie. Geosan is een uitstekende aanvulling op het dienstenpakket van Tauw in België.”

Nederland

Ook in Nederland presteerde Tauw goed met een resultaat (EBT) van EUR 2,5 miljoen. Een belangrijke mijlpaal was de opening van het zevende én achtste kantoor van Tauw in respectievelijk Enschede en Leeuwarden.

In totaal groeide het personeelsbestand van Tauw Group in het afgelopen jaar met 6,5 % tot 1.069 medewerkers (ultimo 2016). “Ook dit jaar zoeken we weer veel nieuwe medewerkers. We hebben op dit moment zo’n 30 vacatures en we organiseren in mei wederom een Trainee Selectiedag, waarmee we 20 getalenteerde schoolverlaters willen werven voor ons traineeshipprogramma,” aldus Nijhof.

Toonaangevende projecten

Een iconisch project in 2016 was Texel Slim Verlicht, waarbij Tauw bijdroeg aan het energieneutraal verlichten van het gehele eiland. Verder nam het bedrijf de regie in de City Deal Klimaatadaptatie, die het zelf als eerste advies- en ingenieursbureau ondertekende. Daarmee commiteert Tauw zich aan het veilig en leefbaar maken van steden in tijden van klimaatverandering.

Tauw speelt ook een agendabepalende rol in het programma voor het verwijderen van asbestdaken, langetermijnvraagstukken voor veiligheid in de chemie, en in de versnelling en verduurzaming van de bouwsector. Nijhof daarover: “Ik ben lid van de Taskforce Bouwagenda omdat ik de kennis en ervaring van ingenieursbureaus volop wil inzetten voor de aanpak van grote opgaven rond energietransitie, grondstoffengebruik, aanpassing aan klimaatverandering en vervanging van bestaande infrastructuur als bruggen, sluizen en riolering.”

Zie ook: