Tauw presenteert Shoreliner tijdens World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september 2019, World Cleanup Day, werden er door heel Nederland maar liefst 1.361 opruimacties georganiseerd. Ruim vijftienduizend vrijwilligers waren te been om (zwerf)afval op te ruimen en Nederland een stukje schoner te maken. Op het ‘Solution Square’ in Zaltbommel was er ook speciale aandacht voor oplossingen voor de plasticafvalproblematiek. Eén van de oplossingen die daar werd getoond was onze Shoreliner.

24 september 2019

24 september 2019 - Afgelopen weekend vond in Zaltbommel het landelijke startschot plaats voor de World Cleanup Day, die dit jaar wederom werd georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Naast de diverse opruimacties die georganiseerd werden, was er ook aandacht voor de problemen die wegwerpplastic veroorzaken. In informatieve stands presenteerde verschillende organisaties innovatieve oplossingen die plasticvervuiling in waterwegen tegengaan. Eén daarvan was Tauw’s Shoreliner.

Stand en Shoreliner

In een interactieve stand konden bezoekers kennismaken met de Shoreliner; een plastic vangsysteem. Aan de hand van een schaalmodel, afval uit de haven van Rotterdam (verzameld door een daar geplaatste Shoreliner) en virtual reality werd uitgelegd hoe deze innovatieve oplossing macro- en microplastics uit het water filtert en voorkomt dat deze in zee belanden.

Remco Pikaar, projectleider bij Tauw, blikt positief terug: ‘Het was een ontzettend leuke dag! Er waren goede opruimacties georganiseerd en na afloop werd het Solutions Square druk bezocht! We hebben veel bezoekers de werking van de Shoreliner kunnen uitleggen aan de hand van het schaalmodel en virtual reality’.

World Cleanup Day

Tijdens de World Cleanup Day worden wereldwijd duizenden initiatieven georganiseerd die in het teken staan van opruimen en in kaart brengen van (zwerf)afval. De World Cleanup Day werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en realiseerde binnen Nederland een verveelvoudiging van initiatieven, deelnemers en resultaten.

De opruimacties waren een groot succes! Ruim 77.000 afvalitems zijn geregistreerd met de Litterati-app. Verreweg het meeste afval (>60%) was van plastic, gevolgd door metaal (17%) en papier (16%). Meer resultaten en aanvullende informatie is te vinden op www.worldcleanupday.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.