Tauw reikt Tauw Young Potential Award uit tijdens finale Light Challenge 2015

Donderdag 2 juli is de Tauw Young Potential Award (TYPA) uitgereikt door Annemieke Nijhof, CEO van Tauw Group. Dit gebeurde tijdens de finale van de innovatiewedstrijd ‘Light Challenge 2015’. De TYPA is een individuele prijs voor het meest belovende talent. Iedereen die meedeed aan de Light Challenge had de mogelijkheid zich op te geven en zo kans te maken op de TYPA. Kandidaten werden beoordeeld op hun individuele competenties en kennis.

 Na een selectie bestaande uit een gesprek, beoordeling van het CV en een elevator pitch, mocht Nick Cornelissen zich de winnaar van de Tauw Young Potential Award 2015 noemen. Deze titel levert hem een half jaar stage bij Tauw én een weekend weg naar het GLOW-festival (november) in Eindhoven op.

Nick vertelt: “Ik ben enorm blij met de winst van de Tauw Young Potential Award. Dit is een mogelijkheid om mezelf nóg verder te ontplooien en ik vind het heel erg waardevol dat ik deze kans aangeboden krijg. Hier wil ik Tauw & de Light Challenge voor bedanken. Ik kijk erg uit naar de stage bij Tauw.”

Light Challenge 2015

De Light Challenge is een ontwerpwedstrijd voor studenten om de openbare verlichting energiezuiniger te maken. Elk team kreeg een straat toegewezen in één van de deelnemende ‘Challenge Cities’, om een nieuw lichtconcept te ontwerpen.

De studenten deden dit in samenwerking met partnerbedrijven en gemeenten. De partnerbedrijven, waaronder Tauw, leverden de techniek, middelen en kennis om tot een goed ontwerp te komen. De gemeenten leverden een straat en bewoners die wilden helpen/meedenken. Het winnende concept wordt daadwerkelijk in de betreffende straat geïmplementeerd. De finalisten presenteerden op de finaledag hun eindproduct aan een vakjury, die verkoos team Spot van Almere als winnaar.

Meer informatie over de Light Challenge 2015 en het winnende team, is te vinden op hun website.

TYPA

Tauw vindt de Light Challenge een inspiratie voor de veranderende markt waarin duurzame (openbare) verlichting een steeds centralere rol krijgt en is vanaf de eerste editie van de Light Challenge (2011) betrokken bij dit initiatief. Dit krijgt vorm door middel van de Tauw Young Potential Award, een individuele prijs voor het meest belovende talent.

Contactpersoon: Hans Notkamp