Tauw reikt Tauw Young Potential Award uit tijdens Light Challenge

Woensdag 3 juli wordt het winnende team van de innovatiewedstrijd Light Challenge 2013 bekend gemaakt. Naast een prijs van de organisatie voor het winnende concept reikt Tauw de Young Potential Award uit, een individuele prijs voor het meestbelovende talent.

Light Challenge 2013

Light Challenge is een ontwerpwedstrijd voor studenten om openbare verlichting energiezuiniger te maken. Elk team krijgt een eigen straat in een van de deelnemende Challenge Cities om samen met de bewoners van die woonstraat een nieuw lichtconcept te ontwerpen. De studenten doen dit in samenwerking met partnerbedrijven en gemeenten. De partnerbedrijven - waaronder Tauw -  leveren de techniek, middelen en kennis om iets te ontwerpen en de gemeenten leveren een straat en bewoners die willen helpen. Het winnende lichtconcept wordt daadwerkelijk in de betreffende straat toegepast.

Tauw Young Potential Award

Tauw vindt de Light Challenge een inspiratie voor de veranderende markt waarin duurzame (openbare) verlichting een steeds belangrijker rol krijgt. Tauw heeft voor de deelnemende teams ondermeer een masterclass georganiseerd in samenwerking met Robin van Galen, bondscoach dames waterpoloteam dat goud won op de Olympische Spelen in 2008.

Annemieke Nijhof, CEO bij Tauw, en Robin van Galen reiken samen de Tauw Young Potential Award uit aan het meestbelovende talent. Naast een stage van half jaar bij Tauw wint hij/zij een weekendje weg naar het GLOW-festival in Eindhoven en een reis naar OLAC in Lyon, aangeboden door Philips.

Meer informatie over de Light Challenge op de website.

Zie ook: Tauw partner van innovatiewedstrijd Light Challenge
(voor website)