Tauw scoort raamcontract Stedin voor milieukundige bodemdiensten

Tauw heeft op 5 oktober een raamcontract met Stedin ondertekend voor de ondersteuning van milieukundige bodemdiensten (perceel B). Tauw gaat de bodemdesk van Stedin ondersteunen bij het aanleggen, vervangen en verwijderen van leidingen (gas en elektra), het uitvoeren van vooronderzoeken en bodemonderzoeken en bij de begeleiding en advisering van saneringsprojecten.

Het raamcontract is afgesloten voor perceel B. Dit betreft de omgeving Friesland, Ameland, Schiermonnikoog, Utrecht, Gouda en Noord Holland (waaronder Alkmaar, Castricum, Zandvoort, Uithoorn).

Stedin heeft in verschillende regio’s in Nederland meer dan 45.000 kilometer kabel en meer dan 23.000 kilometer gasleiding in beheer. Stedin maakt daarvoor zo’n 13.000 graafbewegingen per jaar. Een recente trend in de aanleg van nieuwe kabels is bijvoorbeeld de aanleg van aansluitingen om elektrische laadpalen mogelijk te maken. Tauw ondersteunt Stedin in het gehele bodemtraject, van vooronderzoek tot bodemsanering, zodat Stedin en haar aannemers veilig kunnen werken in de grond bij het aanleggen en vervangen van kabels en leidingen.

Tauw heeft soortgelijke contracten lopen met diverse waterleiding- en warmtebedrijven. “Wij zijn verheugd dat we onze kennis en expertise nu ook voor Stedin mogen inzetten”, aldus William Blok, projectleider bij Tauw.

Het raamcontract heeft een looptijd van 3 jaar met, bij wederzijdse tevredenheid, een mogelijkheid voor verlenging tot 7 jaar.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.