Tauw sponsor van Amref Flying Doctors

Tauw heeft op 26 juni een sponsorovereenkomst voor 3 jaar getekend met Amref Flying Doctors en ondersteunt daarmee een waterproject in Kenia.

Amref

Amref Flying Doctors is ruim 55 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika. Amref heeft als doel de gezondheid van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren, opdat zij de kans krijgen om te ontsnappen aan de armoede en hun levensstandaard te verbeteren.

Bijdrage Tauw

De eerste twee jaar zal onze bijdrage aan Amref gaan naar Schoon drinkwater en gezonde Masai in Kajiado, Kenia. Dit project richt zich op een afname van het aantal water- en sanitatiegerelateerde ziekten bij de Masai door de toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen te verbeteren. Met dit project krijgen circa. 50.000 mensen toegang tot veilig water, en ongeveer 16.500 tot sanitaire voorzieningen. Deze mensen zullen ook getraind worden over hygiëne. Dit programma loopt tot en met 2015 en wordt, naast Tauw, medegefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, Amsterdam RAI, Aqua for All en Waterleidingmaatschappij Limburg.

Meer informatie over Amref op www.amref.nl.

Contactpersoon: Tom van der Weegen