Tauw verwelkomt 65 young professionals op de Trainee Selectiedag

Na een succesvolle werving – met ruim 180 reacties op de vacature – bezochten 65 jonge talenten op 15 mei de Tauw Trainee Selectiedag. Tijdens een twee-urig programma hebben zij kennisgemaakt met Tauw en het traineeship.

Tauw selecteert nieuwe medewerkers graag op een persoonlijke manier, zodat zij direct een goed beeld hebben van ons advies- en ingenieursbureau. Daarom organiseerden we, voor het derde jaar op rij, de Trainee Selectiedag bij de Deventer Schouwburg.

Programma Trainee Selectiedag
Het programma bestond uit een korte introductie over Tauw, een groepsopdracht, een sollicitatiegesprek en het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst. Na afloop was er voor de kandidaten alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten met huidige trainees en andere medewerkers.

De 25 beste kandidaten zijn uitgenodigd voor een tweede gesprek. Uiteindelijk starten deze zomer 12 trainees.

Over het traineeship
Het traineeship bestaat uit drie perioden van een half jaar, waarin de trainees telkens op een andere afdeling en/of locatie in Nederland werken. Ze werken mee aan projecten die bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving en krijgen de kans om zich te verdiepen in de nieuwste technologieën en innovaties, zoals BIM, VR en AR.
Zo leren de trainees Tauw binnen korte tijd goed kennen en bouwen ze een breed (intern) netwerk op. Daarnaast bevat het traineeship een uitgebreid opleidingsprogramma met diverse workshops, trainingen en masterclasses. Al met al: dé ingrediënten voor een vliegende start van hun carrière!

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.