Tauw verzorgt EDD bij verkoop Vion Ingredients

Vion Ingredients is voor 1,6 miljard euro verkocht aan Darling International. Tauw heeft Vion bijgestaan als environmental due diligence (EDD) provider voor 62 locaties wereldwijd, waarvan de bodemsituatie en de bijbehorende risico’s in beeld zijn gebracht.

Uit het biedingsproces kwamen 6 partijen naar voren die een definitief bod konden doen. Darling International uit de VS, in feite de Amerikaanse evenknie van Vion Ingredients, deed een zeer goed bod waardoor de deal snel rondkwam. Milieu was voor Darling een belangrijk punt en door de gezamenlijke input hierop van Vion Ingredients en Tauw kreeg Darling een goede ‘feeling of comfort’, wat een snelle afhandeling van het verkooptraject heeft bespoedigd.

Rol van Tauw

Bij de aan- en verkoop van terreinen is het voor beide contractpartijen van groot belang de risico’s van de overname goed in te schatten. Op die manier worden onaangename verrassingen achteraf voorkomen. Tauw een belangrijke internationale speler op het gebied van environmental due diligence en heeft Vion al vaker bijgestaan tijdens acquisities. En ook bij deze overname heeft Tauw een actieve rol gespeeld, ditmaal als ‘vendor due diligence provider’ (overnameonderzoek namens de verkoper).

Vion Ingredients

Vion Ingredients was onderdeel van Vion N.V. en heeft circa 5.700 medewerkers. Met 58 bedrijven wereldwijd is Vion Ingredients actief in het ontwikkelen, verwerken en verkopen van producten met toegevoegde waarde uit slachtbijproducten. Deze producten, zoals gelatine, eiwitten en vetten worden met succes verkocht in uiteenlopende B2B-markten zoals farmacie, cosmetica, food, feed, energie en techniek. Dankzij deze verwerkingsindustrie worden slachtbijproducten voor honderd procent verwerkt en hergebruikt.

Vion Ingredients reageerde enthousiast op de bijdrage van Tauw: 'Wij zijn zeer tevreden over de professionele, adequate en zorgvuldige ondersteuning in de afwikkeling van dit Merger & Acquisition traject: het was wederom een genoegen om met Tauw samen te werken', aldus Richard van Lijssel, Director Technology van Vion Ingredients.

Zie ook: EDD bij overname door VION Food Group

Meer over onze expertise op het gebied van environmental due diligence >>

Contact personen: Hans Nieuwenhuis en Micha van den Boogerd