Tauw verzorgt prijsuitreiking en workshop op IVN Ledendag

Op zaterdag 16 april 2016 vindt de IVN Ledendag plaats in de Stadsgehoorzaal Leiden. Een leuke dag met een afwisselend en interactief programma. De Ledendag staat dit jaar in het teken van ‘natuur dichtbij’. Tauw verzorgt een prijsuitreiking en combiworkshop.

IVN Van Dijk Nijkamp Innovatieprijs

Met de IVN Van Dijk Nijkamp Innovatieprijs waardeert IVN een onderscheidend initiatief waarmee op een vernieuwende wijze en/of voor een nieuwe doelgroep natuureducatie opgezet wordt. Han de Wit, Business Development Manager bij Tauw, is juryvoorzitter en reikt de IVN Van Dijk Nijkamp Innovatieprijs uit. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Combiworkshop

Tauw en Operatie Steenbreek geven een gezamenlijke workshop met als thema ‘Natuur Dichterbij’. Beide partijen brengen op eigen manier de natuur dichterbij de mens. Operatie Steenbreek heeft als doel burgers bewust te maken van de negatieve effecten van verstening. Klimaatverandering en slechte biodiversiteit tegengaan begint in eigen tuin, daarom beweegt Operatie Steenbreek burgers om (onder andere) hun tuin te vergroenen. Tijdens de interactieve workshop wordt door Operatie Steenbreek tips en trucs gegeven over het realiseren van meer natuur in de tuin en rondom het huis.

Bij de aanleg en het beheer wijken, parken, wegen, waterlopen en groenvoorzieningen spelen talloze belangen. Wat is voor IVN een handige strategie, wie zijn de spelers en hoe werkt dat in de praktijk? Dat is waar Tauw zich op richt tijdens de workshop.

In de workshop wordt aangegeven hoe IVN-leden kansen in de stad of wijk kunnen benutten. Daarnaast krijgen deelnemers in het praktijkgedeelte handvatten om via lokale IVN afdelingen zelf actief mee te werken aan een groenere leefomgeving en meer natuur dicht(er)bij.

Tauw & IVN

IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij de natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. Binnen de 170 lokale afdelingen van IVN zijn zo'n twintigduizend ervaren vrijwilligers actief. Jaarlijks organiseren zij met veel passie talloze excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen.

Tauw is sinds 2013 sponsorpartner van IVN. We stellen elk jaar €20.000 ter beschikking. Daarmee werkt IVN aan een duurzame samenleving, met als achterliggende gedachte dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert.

Meer informatie

Meer informatie over de IVN Ledendag (inclusief het volledige programma) is te vinden op de website van IVN.

Contactpersoon: Jelmer Bron