Tauw verzorgt ruimtelijke inrichting rondom Museumplein Amsterdam

Na een jarenlange verbouwing zal het Rijksmuseum in Amsterdam vanaf 13 april weer open zijn voor het publiek. Tauw heeft een bijdrage geleverd aan de inrichting van de openbare ruimte rond het Museumplein.

Naast het Rijksmuseum hebben ook het Stedelijk museum en het Van Gogh Museum de afgelopen jaren een renovatie ondergaan. Het Stedelijk museum ging in het najaar van 2012 weer open, het Van Gogh Museum op 1 mei 2013.
 
In het voetlicht van deze grote renovaties heeft de gemeente Amsterdam de openbare ruimte rondom deze musea ook opnieuw ingericht. Tauw heeft hieraan bijgedragen. Zo heeft Tauw de engineering van het vernieuwde fiets- en voetpad op het Museumplein verzorgd en de herinrichting van het plein rondom de museumkiosken. Verder heeft Tauw de constructieve engineering van de nieuwe lichtlijn met het ‘glow in the dark effect' (ontwerp van Mirjam Lie, stadsdeel Zuid) verzorgd, die van het concertgebouw tot vlakbij het Rijksmuseum loopt, en en de besteksvoorbereiding van de herinrichting van de Paulus Potterstraat waar zowel het Van Gogh Museum als het Stedelijk Museum aan grenst.