Tauw werkt aan volledig elektrisch leasewagenpark

Tauw zet de komende tijd flink in op het verduurzamen van de mobiliteit. Een belangrijke doelstelling is vergroening van het wagenpark. Concreet betekent dit dat vanaf 2023 al onze leasewagens 100% elektrisch zullen zijn.

De afgelopen jaren heeft Tauw hard gewerkt aan maatregelen om de CO2-uitstoot verder te verminderen, zowel binnen de eigen bedrijfsvoering als binnen projecten. De komende jaren gaat onze aandacht onder andere uit naar verduurzaming op het gebied van mobiliteit.

“Ons mobiliteitsbeleid is er tot nu toe vooral op gericht om onze medewerkers op de (elektrische) fiets en in het openbaar vervoer te krijgen”, vertelt Anno Drenth, directeur Sustainability bij Tauw. “Het volledig verduurzamen van ons leasewagenpark is dan ook een logische vervolgstap om de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen door woon-werkverkeer, zakelijk reizen en leaseauto’s verder te beperken. Verder volgen we de ontwikkelingen in het verduurzamen van bedrijfswagens op de voet. Ook daar valt nog veel winst te behalen.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.