Tauw werkt aan wandelroutenetwerk Goeree-Overflakkee

In opdracht van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee gaat Tauw een wandelroutenetwerk van circa 375 km realiseren.

Tauw zorgt voor de opbouw van een GIS-database met gedetailleerde informatie over het gebied, het uivoeren van een terreinverkenning, het opstellen van een bewegwijzerings- en infrastructuurplan, het afsluiten van overeenkomsten met particuliere grondeigenaren en de aanbesteding, controle en oplevering van het netwerk. Ook adviseert Tauw over kaart- en informatiemateriaal en het gebruik van GPS en wandel-apps.

Betrokkenheid

Circa 40 vrijwilligers, allen bewoners van Goeree-Overflakkee, werken momenteel mee om in de eerste fase van het project ruim 200 kilometer van het gebied wandelend te verkennen. Als het wandelroutenetwerk eenmaal is gerealiseerd, is het de bedoeling dat de vrijwilligers een rol spelen bij het klein onderhoud, beheer en toezicht op de route. Zoals het zelf uitvoeren van eventuele kleine reparaties en het doorgeven van verdwenen bewegwijzering.

'Bijzonder aan dit project is de enorme betrokkenheid van personen en organisaties op Goeree-Overflakkee bij het realiseren van het wandelroutenetwerk', vertelt Reinder Seibinga, projectleider bij Tauw. 'Zij zijn trots op hun eiland en willen graag vertellen wat er op de verschillende locaties zoal te zien is en waarom deze locaties het dus verdienen om opgenomen te worden in het wandelroutenetwerk.

Voor ons is het de uitdaging om al deze informatie op een efficiënte manier digitaal in een slimme GIS-database op te slaan en de opdrachtgever te adviseren over de wijze waarop straks via bijvoorbeeld de smartphone gebruik kan worden gemaakt van verschillende technieken voor gebruik van GPS en wandel-apps.’

Contact persoon: Reinder Siebinga