Toekomst-Makers: Patrick Morren aan het woord

Van september tot december vindt de Toekomst-Makers lezingreeks plaats in de Deventer Schouwburg. Elke maandag krijgen jonge denkers, doeners en makers de mogelijkheid om te vertellen over een start-up of reeds bestaand product dat bijdraagt aan duurzame verandering en aansluit bij het gedachtegoed van Jan Terlouw. De volgende ‘talk’ (maandag 1 oktober) wordt verzorgd door onze collega Patrick Morren.

Patrick Morren, adviseur duurzame leefomgeving bij Tauw, mag als vierde Toekomst-Maker het podium betreden. Hij gaat met aanwezigen in gesprek over klimaatpositieve wegen en hoe die de nieuwe status quo moeten worden.

Klimaatpositieve wegen: de nieuwe status quo!
Een klimaatbestendige maatschappij, het is één van de grootste opgaven van onze tijd. Onderdeel van deze opgave is CO2-reductie in de mobiliteitssector, zoals ook beschreven in het Klimaatakkoord. Daar horen wegen bij die op zijn minst CO2-neutraal zijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Er is ambitie, lef en samenwerking nodig van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. En dat is de leidraad bij de N470, één van de pilotwegen van de provincie Zuid-Holland om deze transitie vorm te geven.

Tijdens zijn Toekomst-Makers blikt Patrick terug op het proces rondom het project N470 en gaat hij het gesprek aan:

  • Wat ging goed?
  • Wat kan beter?
  • Hoe kunnen we innoveren?

Met andere woorden: wat is er voor nodig om CO2-neutrale (of zelfs klimaatpositieve) wegen de nieuwe status quo te maken?

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via www.toekomst-makers.nl (ook voor meer informatie) of www.deventerschouwburg.nl. Voordat je de zaal binnen gaat, kun je een verse biologische lunch kopen (€2,50 - €5). Na afloop is er ruimte om na te praten/te netwerken.

Lezing gemist? Niet getreurd, want aan het eind van elke maandag is de 'talk' terug te luisteren via de Toekomst-Makers-Podcast.

Toekomst-Makers sessies
De lunchbijeenkomsten zijn inspirerende en interactieve sessies die totaal een uur duren. Toekomst-Makers (<30 jaar en afkomstig uit Oost-Nederland) geven een lezing over zaken die bijdragen aan duurzame verandering. Aanwezigen krijgen alle ruimte om te reageren en vragen te stellen, een ervaren moderator zorgt daarvoor.

Deventer Jan Terlouw Lezing
Een duurzame samenleving ligt Jan Terlouw na aan het hart. Een gedachtegoed dat zich verder kan ontwikkelen in een jaarlijks terugkerende lezing waar sprekers, op uitnodiging van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, hun visie op de wereld van morgen geven.

De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is een initiatief van Cleantech Regio, Gemeente Deventer, Deventer Schouwburg en advies- en ingenieursbureau Tauw en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de Tauw Foundation.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.