Toekomst-Makers: Ruben van der Heijden aan het woord

Van september tot december vindt de Toekomst-Makers lezingreeks plaats in de Deventer Schouwburg. Elke maandag krijgen jonge denkers, doeners en makers de mogelijkheid om te vertellen over een start-up of reeds bestaand product dat bijdraagt aan duurzame verandering en aansluit bij het gedachtegoed van Jan Terlouw. De volgende 'talk' (maandag 19 november) wordt verzorgd door onze eigen Ruben van der Heijden! Hij vertelt over hoe hij technieken als VR en AR inzet voor een duurzame toekomst.

De overtuigingskracht en beleving van virtual- en augmented reality is groot. Ruben, informatiemanagement consultant bij Tauw, zet deze echter niet in voor amusement. Nee, hij gebruikt het om te bouwen aan een duurzame toekomst.
De technieken bieden de mogelijkheid om ingewikkelde vraagstukken te vertalen naar een toegankelijke beleving én een visualisatie van oplossingen. Dit biedt mooie kansen voor bijvoorbeeld burgerparticipatie in een duurzame toekomst. Tijdens zijn Toekomst-Makers lezing kunnen aanwezigen zelf de kracht hiervan ervaren.

Aanmelden
Het bijwonen van de lezing is gratis. Aanmelden kan via de website van de Deventer Schouwburg. Voordat u de zaal binnen gaat, kunt u een verse biologische lunch kopen (€2,50 - €5). Na afloop is er ruimte om na te praten/te netwerken.

Hebt u de lezing van afgelopen maandag gemist? Niet getreurd, want de 'talk' van Pieter Luinstra en Pim Duterloo is terug te luisteren via de Toekomst-Makers-Podcast.

De lunchbijeenkomsten zijn inspirerende en interactieve sessies die totaal een uur duren. Toekomst-Makers (<30 jaar en afkomstig uit Oost-Nederland) geven een lezing over zaken die bijdragen aan duurzame verandering. Aanwezigen krijgen alle ruimte om te reageren en vragen te stellen, een ervaren moderator zorgt daarvoor. Meer informatie op www.toekomst-makers.nl.

Deventer Jan Terlouw Lezing
Een duurzame samenleving ligt Jan Terlouw na aan het hart. Een gedachtegoed dat zich verder kan ontwikkelen in een jaarlijks terugkerende lezing waar sprekers, op uitnodiging van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, hun visie op de wereld van morgen geven.

Op woensdag 12 december vindt de tweede editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing plaats. Deze wordt dit jaar verzorgd door Bas Heijne (schrijver, essayist, en columnist voor NRC Handelsblad) en heeft als titel ‘Broederschap: op zoek naar een verloren ideaal’. De ‘tegenlezing’ verzorgt Kiza Magendane (schrijver en beleidsondernemer) en de gehele avond wordt uiteraard weer muzikaal begeleid. Mis het niet!

  • Meer informatie (ook over de kaartverkoop) vindt u hier

De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is een initiatief van Cleantech Regio, Gemeente Deventer, Deventer Schouwburg en advies- en ingenieursbureau Tauw en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de Tauw Foundation.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.