Verdubbelde N305 Gooiseweg (fase 2) officieel geopend

Op 26 oktober 2016 hebben gedeputeerde Jaap Lodders en wethouder Wim van der Es van de gemeente Zeewolde de tweede fase van de baanverdubbeling van de Gooiseweg officieel geopend. Tauw heeft in opdracht van de provincie Flevoland ondermeer de technische voorbereiding van dit project verzorgd. 

De Gooiseweg is in de tweede fase vanaf het kruispunt Ganzenweg tot bedrijventerrein Trekkersveld (Assemblageweg) verdubbeld. Bij het project is eveneens groot onderhoud aan het asfalt van de Ganzenweg uitgevoerd.

Bereikbaarheid

Hiermee is weer een deel van de zogenaamde carré van wegen rond luchthaven Lelystad afgerond. De carré bestaat uit de A6, de Larserweg (N302), de Gooiseweg (N305) en de Waterlandseweg (N305). De eerste twee zijn al tweebaans, de Waterlandseweg wordt momenteel verdubbeld. De eerste twee fases van de Gooiseweg zijn met deze opening ook afgerond.De derde fase (tussen Nijkerkerweg en A27) volgt in 2019.

Gedeputeerde Jaap Lodders: “Mijn doel is om Flevoland bereikbaar te houden en te maken voor de toekomst, zowel over de weg als over het water. Dat is met het verdubbelen van de Gooiseweg weer een stap dichterbij gekomen. Zo zorgt de provincie samen met de gemeenten en bedrijfsleven ervoor dat Flevoland economisch aantrekkelijk is. Dit is goed voor meer banen én dus goed voor onze inwoners. Zo maken we samen Flevoland sterk.”

Wethouder Van der Es: “Het Zeewolder bedrijfsleven en het gemeentebestuur hebben lang gepleit voor een complete verdubbeling van de Gooiseweg. Ik ben blij dat fase 2 daarvan nu is gerealiseerd. Het gunstige ondernemersklimaat in Zeewolde zorgt ervoor dat onze gemeente één van de economische hotspots is van Nederland. Door de verdubbeling van de Gooiseweg wordt Zeewolde nog aantrekkelijker voor bedrijven om zich op één van onze bedrijventerreinen te vestigen. Ik kijk al uit naar de start van fase 3!” 

Rol van Tauw

Voorafgaand aan de uitvoering heeft Tauw gedurende anderhalf jaar de complete technische voorbereiding uitgevoerd, van onderzoek en ontwerp tot en met de aanbesteding. Tijdens de uitvoeringsperiode hebben wij specialistisch toezicht verzorgd op het gebied van verkeerslichten en openbare verlichting.

Ook bij de Waterlandseweg hebben wij de technische voorbereiding verzorgd. Momenteel legt Tauw de laatste hand aan het uitvoeringsontwerp van twee kunstwerken: de Stevenstunnel en een brug over de Lange Wetering. De aannemer start eind november 2016 met de uitvoering.

Contactpersonen: Erik Labee en Ewout Vossebeld