Volg onze workshop Value Management tijdens het Congres Beheer & Onderhoud van Infra

Op 18 april 2018 vindt het jaarlijkse Congres Beheer & Onderhoud van Infrastructuur plaats. Hét jaarlijkse trefpunt voor opdrachtgevers, opdrachtnemers en ingenieursbureaus met expertise op het gebied van beheer en onderhoud werkzaam in de sectoren rail, grond-, weg- en waterbouw. Tauw draagt bij aan een inspirerende bootcamp Value Management met de case Functiegericht wegbeheer.

Tijdens dit congres worden actuele ontwikkelingen, tools, do’s & dont’s, lessons learned en de wisselwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer verpakt in aansprekende voorbeelden en cases. Het programma zal verder bestaan uit lezingen, inspiratiesessies, projecten platform en ronde tafel sessies. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Risicogestuurd onderhoud van infrastructuur
  • Samenwerking binnen de infrasector
  • Verandering van rollen binnen de werkomgeving
  • Vernieuwde contractvormen

Bootcamp Value Management: Functiegericht wegbeheer
Tijdens de bootcamp Value Management worden verschillende cases op het gebied van Value Management behandeld, waaronder de case Functiegericht wegbeheer door Tauw.

Met het gedachtegoed van Value Engineering en de inzet van functiegericht wegbeheer is wel tot 30-40% kostenefficiëntie in het onderhoudsbudget van wegbeheer te behalen. Bij meerdere gemeenten, waaronder de gemeente Lochem, is dit gedachtengoed al succesvol toegepast. Steeds weer blijkt dat het huidige beheer tegen veel lagere kosten mogelijk is, of dat met dezelfde budgetten een hogere kwaliteit bereikt kan worden.

Om het onderhoud te optimaliseren, worden - aan de hand van functieanalyse en goede informatiebasis - op gebiedsniveau de juiste onderhoudsniveau’s aan de weg gekoppeld. Tijdens de workshop laten wij ervaren hoe functieanalyse in relatie tot de gebiedsgerichte aanpak precies in z’n werk gaat.

Aanmelden en meer informatie
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze workshop. Aanmelden kan via de website van het NIB. Hier vindt u ook het programma en meer informatie.

Meer informatie over onze expertise op het gebied van Beheer en onderhoud in de infra en Value Management.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.