Werkplaats Omgevingsvisies en ondergrond op 7 juni 2018

RUIMTEVOLK en Tauw organiseren op 7 juni 2018 de ‘Werkplaats Omgevingsvisies en ondergrond’, een middagprogramma voor overheden waarin ruimtelijke opgaven in de ondergrond in relatie tot de gemeentelijke omgevingsvisie centraal staan.

Het zichtbare deel van ruimtelijke ontwikkelingen bevindt zich boven de grond. Maar leidingen, kelders en garages liggen onder de grond en deze raakt met name in steden zo langzamerhand overvol. Ook omdat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de ondergrond vanuit de relatief nieuwe opgaven zoals de energietransitie en klimaatadaptatie.

De ondergrond is dus een belangrijk en actueel thema in de huidige ruimtelijke praktijk. En zo ook voor omgevingsvisies, dé plek waar opgaven en kansen in de fysieke leefomgeving samenkomen. Toch is het thema nog relatief onderbelicht. Hoe geef je de ondergrond een plek in omgevingsvisies? En hoe kun je met omgevingsbeleid slim programmeren en verrassingen en obstakels wegnemen?

Tijdens de Werkplaats Omgevingsvisies & Ondergrond staan deze en andere vragen centraal. Na een inleiding van Martijn Mekkink (Tauw) over de nieuwe praktijk van de ondergrond en Brechtje van Boxmeer (RUIMTEVOLK) over de ondergrond in de omgevingsvisie gaan deelnemers met elkaar aan de slag rond de vragen: tegen welke dilemma’s loop je aan in de nieuwe praktijk van de ondergrond? En hoe kan het instrumentarium van de omgevingsvisies daarbij helpen?


Wanneer
7 juni 2018 (13.00 – 16.00 uur)

Waar
RUIMTEVOLK / Jaarbeurs Innovation Mile (naast Utrecht CS)

Voor wie
Voor overheden

Organisatie
RUIMTEVOLK & Tauw

Kosten
Kosteloos

Inschrijven
Via de website van Ruimtevolk

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.