Wijk bij Duurstede verandert straat in watergang

Afgelopen donderdag is het startsignaal gegeven voor de realisatie van de watergang in de David van Bourgondiëweg in Wijk bij Duurstede. Wethouder Jan Burger heeft samen met ongeveer 200 kinderen van kinderdagverblijven en basisscholen uit de wijk De Engk de eerste scheppen zand afgegraven.

De wijk De Engk in Wijk bij Duurstede wordt herontwikkeld. De David van Bourgondiëweg wordt daarbij getransformeerd tot watergang. Om de bewoners een idee te geven hoe de nieuwe situatie eruit zou gaan zien, gingen vorig jaar drie wereldberoemde straattekenaars aan het werk. Ook RTV Utrecht besteedde donderdagavond aandacht aan de start van de graafwerkzaamheden. 

Voorbeeldproject

In Wijk bij Duurstede zijn de ambities hoog als het gaat om de opwaardering van de wijk De Engk. Woningbouw en openbare ruimte in deze jaren '50 wijk krijgen volledige metamorfose. Een mooi voorbeeldproject van wat we bij Tauw verstaan onder ruimtelijke kwaliteit.

Tauw werkt samen met de gemeente aan een passend ontwerp voor een nieuwe watergang, binnen gestelde tijd en budget en rekening houdend met functionele eisen, technische omstandigheden, gewenst gebruik en opwaardering van de ruimtelijke kwaliteit van de bestaande omgeving.

Voor dit project verzorgt Tauw volgens de Prince2-systematiek het totale proces van houtskoolschets en definitiefase (inclusief inhoudelijke onderzoeken) tot en met het definitief ontwerp en bestek.

Contactpersonen: Alexander Pieters en Eveline de Kock