Winnaars gratis energiescan 2013 bekend

Tauw heeft op de Dag van de Duurzaamheid 2 gratis energiescans verloot onder gemeenten. De gelukkige winnaars zijn de gemeente Amsterdam (Noord) en de gemeente Diemen.

De gemeente Amsterdam (Noord) wil de Smart Energy Planner inzetten voor NDSM Energie, een coöperatieve vereniging voor en door ondernemers met als doelstelling om de NDSM-werf in Amsterdam-Noord duurzamer te maken. NDSM hoopt een duurzame en slimme toekomst tegemoet te gaan door het lokaal opwekken van energie (vooral wind en zon), gezamenlijke inkoop en groene mobiliteit.
‘De Smart Energy Planner kan voor NDSM een belangrijke steun in de rug zijn om inzicht te krijgen in waar onze kansen liggen en zo de realisatie van onze ambities een stap dichterbij te brengen’, zegt Keijen van Eijk van projectbureau NDSM Energie.

De gemeente Diemen gaat de gratis energiescan inzetten bij de herontwikkeling van het Bergwijkpark in Diemen, dat naast kantoren ook ruimte gaat bieden aan wonen en voorzieningen. Het gebied is aangesloten op een warmtenet. ‘Wij vragen ons af of dit wel de meest duurzame oplossing is’, aldus Linda Kleijbeuker van de gemeente Diemen. ‘Een sessie met de Smart Energy Planner moet uitsluitsel geven.’

Meer informatie over de Smart Energie Planner >>

Contactpersoon: Barry Meddeler