Winnaars Light Challenge en Tauw Young Potential Award bekend

Woensdag 3 juli zijn de winnaars van de Light Challenge 2013 en de Tauw Young Potential Award bekend gemaakt.

Light Challenge 2013

Het team van de TU Eindhoven werd uitgeroepen tot winnaar van Light Challege 2013, de ontwerpwedstrijd voor de meest innovatieve en duurzame straatverlichting waarbij studententeams in samenspraak met bewoners nieuwe lichtconcepten ontwikkelen.

Het team ontwikkelde een concept voor de bewoners van de Van Nispenstraat in Nijmegen. De jury roemde het team omdat het bestaande en betrouwbare technologieën in een totaal nieuwe toepassing heeft geïntegreerd. Het team heeft met grote passie en grondige professionaliteit gewerkt aan de ‘Dare’: een slim gestuurde lichtbron die de weggebruiker volgt met een prachtig nieuw design.

Tauw Young Potential Award

De Tauw Young Potential Award, een individuele prijs voor het meestbelovende talent, kende dit jaar 2 winnaars: Samira el Aboussi van team Rotterdam en Agge Lukens van team Groningen. Samira werd  geprezen vanwege haar commerciële en communicatieve vaardigheden, samenwerking en aansturing. Agge om zijn talent voor productontwikkeling, knobbel voor techniek en doorzettingsvermogen.

Zij kregen de prijs uit handen van Annemieke Nijhof, CEO van Tauw, en Robin van Galen die als bondscoach van het dames waterpoloteam op de Olympische Spelen in 2008 goud won.
De prijs bestaat uit een stage van een half jaar bij Tauw, een weekendje weg naar het GLOW-festival in Eindhoven en een reis naar OLAC in Lyon, aangeboden door Philips.

Meer informatie over de Light Challenge op www.lightchallenge.nl/2013/

Zie ook:
Tauw reikt Tauw Young Potential Award uit tijdens Light Challenge

Tauw partner van innovatiewedstrijd Light Challenge