Tauw als hoofdaannemer bij bodemsanering

Van bodemonderzoek tot contracteren en saneren: Tauw is vanaf nu naast bodemadviseur ook hoofdaannemer bij saneringsprojecten. Tauw is al jaren actief op het gebied van bodembeheer en heeft dankzij het grote aantal bodemexperts veel kennis in huis. Daar voegen we nu een nieuw hoofdstuk aan toe met de saneringsuitvoering.. Voor klanten betekent dit een complete ontzorging, waarbij Tauw als enige aanspreekpunt van a tot z alles regelt.

 

Kennis in bodemadvies

Tauw geldt in Europa als de marktleider op het gebied van bodemadvies. Joost Bakx is teammanager Soil & Groundwater Experts bij Tauw en vertelt: “Tot nu toe regelden we al het voorbereidend werk, zoals het uitvoeren van bodemonderzoek en het opstellen van saneringsplannen, maar nu kunnen we ook aan de slag als hoofdaannemer bij saneringsprojecten. Onze ervaring op bodemsaneringsgebied is dan ook groot, dat blijkt ook wel uit het feit dat het door Tauw geschreven boek ‘In Situ Soil and Groundwater Remediation: Theory and Practice, inmiddels een veelgebruikt handboek is geworden in de bodemwereld.” Veel klanten vroegen Tauw daarom om naast consultancy ook bredere saneringsdiensten aan te bieden.

Voordelen voor klanten

Tauw heeft vaak vanuit bijvoorbeeld raamcontracten en langlopende projecten al een jarenlange relatie met haar klanten. Daardoor kennen Tauw-experts alle ins en outs van de locatie, het project en de klant. Bert Scheffer, projectmanager en bodemspecialist bij Tauw, legt uit: “Op die manier gaat waardevolle informatie niet verloren bij de overdracht naar een aannemer. Deze informatiewaarborging biedt klanten meer zekerheid op een goed eindresultaat en een veilige uitvoering.” Bovendien geldt Tauw in andere landen, zoals Italië en Spanje, al als bekende hoofdaannemer bij saneringswerken. Bert: “We kiezen de onderaannemer die het best past bij het werk en we komen regelmatig on-site met de onderaannemer om te zien of alles goed en volgens de regels verloopt. Vervolgens rapporteren we dit naar de klant.

Onafhankelijke saneringsaannemer

Tauw blijft onafhankelijk als hoofdaannemer. “Bij de selectie van een onderaannemer kijken we naar de geldende situatie en de best passende techniek. Wij zijn daarbij niet gelieerd aan bepaalde saneringsaannemers en niet afhankelijk van andere partijen en hun favoriete technieken. Bij de selectie van een saneringsaannemer kijken we altijd naar de specifieke situatie, de eisen en wensen van de klant en de best passende saneringstechniek(-en). Dit bespaart uiteindelijk tijd én kosten, wat een mooie win-winsituatie oplevert”, aldus Bert. Daarnaast kan het voorkomen dat de klant met extra vraagstukken komt. Dankzij de verschillende expertises die binnen Tauw aanwezig zijn, kan Tauw hier ook voor zorgen. “Denk bijvoorbeeld aan vergunningen die nodig blijken te zijn. Wij kunnen u ondersteunen in dergelijke vergunningstrajecten. Zo ontzorgen we onze klanten écht volledig”, sluit Joost af.

Meer informatie naar aanleiding van deze publicatie?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.