Henrike Branderhorst in de webserie ‘Anders Reizen’, over het behoud van sociale cohesie en cultuur binnen TAUW

‘Hoe gaat het grote bedrijven af die fundamenteel hebben gekozen voor hybride werken en duurzaam reizen?’ Met deze vraag gaat Hugo Houppermans, directeur van de Coalitie Anders Reizen, op onderzoek uit in de zesdelige webserie ‘Zo willen we werken op reis’.

Over aflevering 4 'De sociale cohesie en cultuur tijdens hybride werken'

In deze vierde aflevering van de serie deelt Henrike Branderhorst (Co-CEO van TAUW) haar visie en gedachten ten aanzien van het thema ‘De sociale cohesie en cultuur tijdens hybride werken’. Want hoe houd je mensen enthousiast, betrokken en verbonden als je elkaar minder ziet?

Aan de hand van de leidende principes voor hybride werken en de waarden van TAUW legt Henrike in het interview uit hoe hybride werken en duurzaam reizen succesvol vorm krijgen binnen de organisatie. Welke uitdagingen en drempels worden hierin genomen? Elkaar blijven zien is een belangrijk onderdeel, legt Henrike uit. “De neiging is om heel hard te gaan werken, maar je moet blijven investeren in het elkaar ontmoeten”.

De webserie is bestemd voor iedereen die meer wil leren over hoe je hybride werken en duurzaam reizen mogelijk maakt voor medewerkers of collega’s. Henrike deelt hierbij een waardevolle ervaring: “Hybride werken is durven loslaten. Los durven laten en mensen laten uitproberen. Ook fouten durven maken. Maar er wel zijn. Het vraag om veiligheid om het open gesprek te voeren”.

Overige onderwerpen binnen de webserie

Naast sociale cohesie en cultuur spreekt Hugo in de webserie over de thema’s werkgeverschap, flexibiliteit, leiderschap en voorbeeldgedrag, en de toekomst van hybride werken & reizen, en internationaal reizen met 11 andere grote bedrijven; ING, Rabobank, Vitens, Provincie Noord-Brabant, PwC, Arcadis, Achmea, ProRail, Volksbank, a.s.r. en Leaseplan.

De webserie is een vervolg op een grootschalig onderzoek van de Coalitie Anders Reizen naar werken en reizen na corona. Benieuwd naar het onderzoek?

Lees meer