Succesvolle TAUW masterclass Omgevingswet voor industriële bedrijven

De invoering van de Omgevingswet is voor de vijfde keer uitgesteld, nu tot 1 januari 2024. Met dit uitstel krijgen gemeenten en het bedrijfsleven voldoende tijd om zich op deze ingrijpende wet voor te bereiden. De Omgevingswet gaat grote veranderingen teweeg brengen op het gebied van vergunningsverlening en ruimtelijke ordening. De experts van TAUW volgen de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet op de voet en zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

30 januari 2023

Op donderdag 26 januari 2023 organiseerde TAUW speciaal voor haar industriële relaties de online masterclass 'Omgevingswet voor industriële bedrijven'. Tijdens de 1,5 uur durende sessie kregen TAUW-relaties informatie over wat de Omgevingswet kan betekenen voor bedrijven.

De volgende onderwerpen werden besproken:

  • Milieubelastende activiteit (MBA), de spil waar alles om draait binnen de Omgevingswet
  • Het omgevingsplan: wat verandert er en waarom worden deze nog relevanter voor bedrijven?
  • De Omgevingswet, wat zijn de voornaamste wijzigingen voor bedrijven?
  • Toepassing van de Omgevingswet aan de hand van twee casussen.

Aan het einde van de masterclass hadden alle deelnemers meer inzicht in de wijzigingen door invoering van de Omgevingswet en de impact daarvan op bedrijven. En zeker ook belangrijk; welke acties kan men nu al treffen om voorbereid te zijn op de komst van de Omgevingswet?


Rosalie Geerlinks, consultant vergunningen bij TAUW:

“TAUW heeft specialisten in huis op alle gebieden. Wij weten als geen ander wat de Omgevingswet voor veranderingen met zich meebrengt. Dat het onderwerp leeft in de industriële markt, blijkt wel uit de goed bezochte online masterclass. In korte tijd hadden wij snel meer dan 100 aanmeldingen vanuit de branche en uiteindelijk hadden we 150 deelnemers aanwezig in de masterclass. TAUW stelt haar expertise graag beschikbaar aan klanten om zich nu voor te bereiden op de Omgevingswet en na invoering daarvan meldingen en vergunningsaanvragen voor te bereiden.” 

Meer weten over de impact van de Omgevingswet op uw bedrijf?

Vraag het onze experts.