TAUW en Tygron verzorgen lezing ‘Datagedreven Beekherstel’ op Waterinfodag

Op 1 november 2021 vindt in ’s-Hertogenbosch de Waterinfodag plaats. Een congres, beurs en ontmoetingsplaats waar waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, bedrijven en studenten vertegenwoordigd zijn. TAUW en Tygron zijn aanwezig met een gezamenlijke stand (stand 16) en verzorgen een lezing over Datagedreven Beekherstel.

28 oktober 2021

Lezing Datagedreven Beekherstel

1 november
11.00 – 11.30 uur
Streamtheater 2

Beekherstelprojecten helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit, het herstel van flora en fauna, beter vasthouden en bergen van water en het verzachten van de gevolgen van klimaatverandering. Hoe passen we deze beekherstelprojecten in in de omgeving? Welke impact heeft beekherstel op de aangrenzende agrariërs en omliggende bebouwde omgeving? En wat betekent het voor recreanten en de cultuurhistorie?

Tijdens de presentatie gaat Xander Tekelenburg (projectmanager en watermanagement consultant bij TAUW) in samenwerking met Tygron in op hoe de razendsnelle ontwikkelingen van rekenmodellen, rekenkracht en big data het mogelijk maken om deze opgaven integraal en interactief door te rekenen. Met het Tygron Geodesign Platform laten we de mogelijkheden zien aan de hand van aansprekende voorbeelden in Limburg.

Interactieve sessie op onze stand

Bezoek ook onze stand (stand 16) waar Bas Raven, 3D animator bij TAUW, verder invulling gaat geven aan een vooraf opgestelde beekvisualisatie door middel van “story” elements op het gebied van data consultancy op basis van de gesprekken die op de Waterinfodag gevoerd worden.

We kijken ernaar uit u te ontmoeten op 1 november!  


Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website van de Waterinfodag

Gerelateerd nieuws

23 februari 2023 | Nieuws

Nieuw: De podcast Nederland Transitieland

Vanaf vandaag in premiere! Luister de eerste aflevering op Spotify: De sleutel van het stikstofslot

22 juni 2022 | Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst WDODelta voor integrale watersysteemprojecten

Waterschap Drents Overijssels Delta (WDODelta) heeft met TAUW een Samenwerkingsovereenkomst Adviesdiensten (SOK) gesloten voor Integrale Watersysteem Projecten (IWP) 2022-2026. Uniek aan deze SOK is dat…

13 mei 2022

Whitepaper 'Vier succesfactoren voor een klimaatrobuust watersysteem'…

Lees verder...
28 oktober 2021

TAUW en Tygron verzorgen lezing ‘Datagedreven Beekherstel’ op…

Lees verder...
3 juni 2021

Stresstest landelijk gebied: naar een robuustere droogte- en…

Lees verder...

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.