Inzicht krijgen

Er zijn vele definities over het begrip veiligheidscultuur. En daar zit precies het dilemma: voor iedereen is veiligheid anders. Wanneer uw medewerker zonder ladder aan het plafond sleutelt, is dit voor u een onveilige situatie. Maar deze medewerker handelt vanuit zijn overtuiging dat hij de situatie veilig genoeg acht om zonder ladder te werken. Desalniettemin kan deze situatie resulteren in een bedrijfsongeval.

Onveilige situatie voorkomen

Hoe voorkomt u als bedrijf nu een onveilige situatie? Ervaart u als leidinggevende misschien dat bij uw aanwezigheid alles volgens de opgestelde regels gaat, maar dat zodra u weg bent, medewerkers onveilige situaties creëren? Onze veiligheidsexperts onderzoeken niet alleen de onveilige situaties zelf, maar ook de drijfveer van de betreffende medewerker om op een bepaalde manier te handelen. Daarbij gaan we uit van elkaar op een gelijkwaardige en nieuwsgierige manier aanspreken.

Gewenst gedrag

Wanneer we de veiligheidscultuur binnen uw bedrijf onderzoeken, stellen we onder andere de volgende vragen:

  • Als twee of meer personen naar dezelfde situatie kijken, ziet men dan hetzelfde?
  • Ervaart men de situatie hetzelfde?
  • Benoemt men de situatie hetzelfde?
  • Als een medewerker iemand anders iets (in zijn/haar ogen) gevaarlijks ziet doen, hoe spreekt de medewerker de ander dan aan?
  • Staat iedereen open voor de feedback die hij krijgt?

Vanuit de adviseurs- en auditrol die de specialisten van Tauw vaak hebben, zijn zij gewend om op deze manier vragen te stellen. Daarom is Tauw de ideale partner. Samen met u ontdekken we wat de interne bedrijfscultuur is, wat gewenst en efficiënt gedrag is en op welke wijze dit ongewenste gedrag omgezet kan worden naar gewenst gedrag, en het gewenste gedrag behouden blijft.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Eldert de Vries
T: +31 61 19 19 03 1
E:eldert.devries@tauw.com
LinkedIn
Eldert de Vries