Uw organisatie laten besparen op afvalstoffen?

Onze Second opinion biedt inzicht in besparingen

Om bedrijven inzicht te geven in hun huidige afvalcontract(en) biedt Tauw een ‘second opinion’ van de huidige afvalcontract(en) aan op ‘no cure, no pay’ basis.

Als onafhankelijke partij brengen wij de beste mogelijkheden voor hergebruik van de afvalstoffen en reststoffen die in de markt beschikbaar zijn in kaart en geven hierover doelgericht advies.
De second opinion levert u diverse voordelen op:

  • Kostenbesparing
  • Een compliance-check op de wet- en regelgeving voor uw afvalbeheer
  • Signalering van kansen om duurzamer of meer circulair te opereren

Audit en analyse op locatie

De second opinion voeren we uit door het huidige afvalcontract te analyseren en een audit te doen op locatie. Hierbij bekijken we de plek van vrijkomen van het afval en de opgestelde inzamelmiddelen en toetsen we ze aan geldende wet- en regelgeving.
Onze analyse richt zich op de volgende aspecten:

  • Analyse van uw bedrijf: Bent u in compliance op het gebied van afval
  • In kaart brengen van risico’s die zich manifesteren door de vorm van het afvalcontract (zoals eigendomsaspecten, aansprakelijkheden en imago)
  • Beoordeling van (goedkopere) alternatieven voor de afvalstromen
  • Beoordeling van quick wins op het gebied van afval en/of afvallogistiek

 

 

 

Afvalmanagement als startpunt voor circulariteit

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd op gebied van de circulaire economie, waaronder ook in afvalmanagement. Afval kan een goed startpunt zijn voor bedrijven die, net als wij, duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast kan afval vaak voor een goede prijs worden afgevoerd of via een handeling geschikt worden gemaakt voor (intern) hergebruik. Dat levert alle betrokken partijen meerwaarde op. Door circulariteit al vanaf het inkopen van goederen mee te nemen, kan uiteindelijk ook de hoeveelheid afval uiteindelijk significant worden verlaagd.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met u bepalen we de beste aanpak van uw (afval)vraagstuk.

Vragen over onze Second Opinion: Afvalstromen?

Onze adviseurs denken graag met u mee.

Jurgen Ooms
T: +31 65 31 66 74 8
E:jurgen.ooms@tauw.com
LinkedIn
Jurgen Ooms