Wijzer in duurzaam bouwen

Tauw heeft het Duurzaamheidskompas in samenwerking met TNO en Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) ontwikkeld. In een aantal opzichten werkt het Duurzaamheidskompas hetzelfde als het maken van een risico-analyse. Verschillende aspecten die met duurzaamheid te maken hebben, worden onderling gewogen en vergeleken, en er worden criteria aan toegekend. Zo ontstaat een prioritering van duurzame elementen in een project of binnen een organisatie.
 
Welke criteria en instrumenten worden gebruikt om de duurzaamheid te beoordelen, bepaalt de opdrachtgever. Het Duurzaamheidskompas is namelijk maatwerk: een opdrachtgever bepaalt zelf wat belangrijk is en welke richting wordt aangehouden. Op basis van onze kennis en ervaring kunnen wij daarin adviseren.

EMVI

Het Duurzaamheidskompas is uitermate geschikt om inschrijvingen te toetsen op duurzaamheid in de aanbestedingsfase. Het is zeer goed te gebruiken voor het bepalen van de EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Met de opgestelde duurzaamheidscriteria wordt het Kompas aangeboden aan de inschrijvers. Zij kunnen vervolgens zelf een route uitstippelen, dus zelf keuzes maken, om een zo hoog mogelijke duurzaamheidsscore te behalen.

Andere projecten

Bekijk ook deze projecten

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Henry Raben
T: +31 65 39 40 21 8
E:henry.raben@tauw.com
LinkedIn
Henry Raben