Amfius - Partner in energietransitie

Tauw lanceert lokale warmtewinnaar: Amfius

Tauw Group B.V. lanceert vandaag een innovatieve scale-up: Amfius. Amfius is projectontwikkelaar voor het realiseren van projecten waarin lokale (rest)warmte als vervanger van aardgas wordt ingezet. Hiermee verwarmt en koelt de onderneming openbare objecten als zwembaden, scholen en zorgcomplexen. Door deze lokale aanpak voorziet Amfius op gasloze wijze in de lokale warmte- en koudevraag.

Vanuit de maatschappij en de politiek is behoefte aan goede verwarming zonder gas. Want gas is vervuilend, de winning ervan is omstreden en: de voorraad is nagenoeg op. Bovendien heeft Nederland als doelstelling om in 2050 CO2-arm te zijn. Om dit te realiseren, biedt Tauw tal van oplossingen. Het uitgangspunt van onze innovaties is omgevingswarmte: eerst de mogelijkheden benutten van restwarmte uit de omgeving.

Revolutie in CO2-reductie

Hoe verwarmen we op een duurzame manier (en dus zonder gas)? Dit is een actueel vraagstuk voor overheden, bedrijven en projectontwikkelaars. Tauw is gespecialiseerd in innovaties zoals riothermie, gesloten bodemenergie en warmte uit oppervlaktewater. Aquathermie noemen we dat. Maar ook warmte uit asfalt en wegverhardingen en warmte/koude-opslag (WKO). Ook werken we met technieken waarbij we warmte halen uit circulatielucht, uit de buitenlucht of warmte genereren via zonnecollectoren. Voor nagenoeg elk project is een gasloze oplossing op maat. Zelfs de combinatie met geothermie behoort tot de mogelijkheden. Bekijk hieronder de voorbeelden van onze 100 % gasloze projecten.

Interesse? Wij denken mee

Wilt u meer informatie over aquathermie of omgevingswarmte? Of bent u geïnteresseerd in de kosten en baten van een specifieke techniek? Wij helpen om over te stappen van gas naar een andere duurzame vorm van warmtewinning. Specifiek voor gemeenten, projectontwikkelaars en waterschappen verstrekken wij inzicht aan de hand van onze omgevingswarmtekaart. Vraag onze adviseurs om mee te denken met uw ontwikkelingsvraagstuk met betrekking tot de vraag naar warmte. Grote kans dat wij de oplossing voor u weten.

Luchtwarmtepompen: dé oplossing voor de warmtetransitie, of gebakken lucht?

We moeten gasloos, maar hoe dan? Adviseur energietransitie, Simon Bos, duikt in de wereld van de luchtwarmtepompen en komt de conclusie, met de luchtwarmtepompen is niets mis, maar als we massaal overstappen op deze manier van verwarmen, dan vallen er wat hem betreft drie belangrijke kanttekeningen te plaatsen...

Onze omgevingswarmte projecten

Kijk ook op:

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Meer over omgevingswarmte

Kijk ook op:

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.