Duurzaamheid is bij ons een integraal onderdeel van een project. In welke mate begint duurzaamheid in uw organisatie en projecten gewoon te worden? Kan het herinrichten van een woonstraat, aanleg of groot onderhoud van wegen, het verduurzamen van de openbare verlichting of een gebiedsontwikkeling in combinatie met dijkversterking een stapje beter? Wil u een grotere bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving? Vindt u het belangrijk dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van uw projecten? En wilt u dat duurzaam denken en doen binnen uw organisatie ‘business as usual’ wordt?

Tauw ondersteunt u in duurzame projecten voor de leefomgeving met innovatieve methodes en technologieën.

Bent u benieuwd hoe u dit zo snel mogelijk praktisch en concreet kunt maken? Lees dan hier verder

De aanpak Duurzaam GWW voor spoor-, grond-, water- en wegenbouw

Bij Tauw hanteren we de aanpak Duurzaam GWW voor het verduurzamen van projecten in de leefomgeving. Duurzaam GWW  is altijd maatwerk. Het mooie van de aanpak is de toepasbaarheid op zeer uiteenlopende projecten. De schaal en complexiteit van een project bepalen welke stappen we concretiseren en wie we betrekken bij het doorlopen van het proces. Uiteindelijk gaat het bij een duurzame inrichting om een balans tussen wat vandaag al kan en wat we voor de toekomst nodig hebben. Soms vergt dit lef en energie - van ons en van u.

Samen duurzaamheid concreet maken

De aanpak Duurzaam GWW draait om het maken van bewuste duurzame keuzes om tot kleine en grote verbeteringen te komen. Daarbij hoort een goede analyse  van de verschillende belangen en behoeften. Elk project is anders en duurzaamheid is een breed begrip. Daarom is het noodzakelijk om, samen met de betrokken partijen, expliciet aan te geven welke duurzaamheidsthema’s belangrijk zijn voor het project en waarop de focus ligt.

Kansen voor duurzaamheid benutten

Binnen de aanpak Duurzaam GWW denken wij in kansen. Deze komen voort uit de ambities van de betrokken stakeholders en de mogelijkheden die het project biedt. Een goede afweging en borging zijn binnen de Aanpak zeer belangrijk.  Op deze manier kunnen er ook bewust keuzes gemaakt worden om bepaalde kansen niet verder mee te nemen, zodat er meer ruimte ontstaat voor andere kansen die wij vervolgens graag samen met u vertalen naar concrete maatregelen en ontwerprichtlijnen of criteria.

Voor meer informatie over de Aanpak Duurzaam GWW zie ook:  http://duurzaamgww.nl/

Projecten

Lees meer over onze aanpak duurzaam GWW

Meer weten over

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Sanne de Groot
T: +31 65 52 55 87 0
E:sanne.degroot@tauw.com
LinkedIn