Succesvolle hittestress-analyse voor Eindhoven

Onlangs is een succesvolle hittestress-analyse uitgevoerd voor Eindhoven. Bij een warme dag is het in de stad Eindhoven 4 tot 5 graden warmer dan buiten de stad. Bij een weersvoorspelling van 32 graden kan het op sommige plekken in de stad 36 of 37 graden zijn. Tauw heeft geadviseerd de aanleg van groen, water of fonteinen te bespoedigen en zo de hitte structureel met enkele graden worden verminderd. Op korte termijn kunnen op de echte hotspots schaduwplekken en verkoeling worden gerealiseerd met bijvoorbeeld grote parasollen, mobiele waterfonteinen of verneveling.

Ook heeft Tauw een hittestresskaart voor Tilburg ontwikkeld. Daarover is dit artikel verschenen in het Brabants Dagblad.

Preventief maatregelen treffen!

Over het algemeen verwachten meteorologen dat het de komende decennia gemiddeld een paar graden warmer wordt in Nederland. Er zullen ook meer dagen zijn met temperaturen boven de 30 graden. Hierop zouden steden zich kunnen voorbereiden door heel gericht, met behulp van de hittestresskaart, maatregelen te nemen in de inrichting van de openbare ruimte en het een plek te geven in ruimtelijke plannen.

In de video van RTV Oost legt adviseur Edwin van der Strate uit hoe de hittestresskaart van Tauw onderdeel was in een advies voor Deventer.   

Vraag een hittestress-analyse aan voor uw stad, gemeenten of provincie.

Andere projecten

Bekijk ook deze projecten

Hittestress in uw omgeving analyseren en verbeteren?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij denken graag met u mee!

Jeroen Kluck
T: +31 65 17 07 78 3
E:jeroen.kluck@tauw.com
LinkedIn
Jeroen Kluck