Preventief maatregelen treffen!

Over het algemeen verwachten meteorologen dat het de komende decennia gemiddeld een paar graden warmer wordt in Nederland. Er zullen ook meer dagen zijn met temperaturen boven de 30 graden. Hierop zouden steden zich kunnen voorbereiden door heel gericht, met behulp van de hittestresskaart, maatregelen te nemen in de inrichting van de openbare ruimte en het een plek te geven in ruimtelijke plannen.

In de video van RTV Oost legt Tauw adviseur Edwin van der Strate uit hoe de hittestresskaart is ingezet binnen een klimaatadvies voor Deventer.   


Hittestressklanten van Tauw 

Onlangs is een succesvolle hittestress-analyse uitgevoerd voor Eindhoven. Bij een warme dag is het in de stad Eindhoven 4 tot 5 graden warmer dan buiten de stad. Bij een weersvoorspelling van 32 graden kan het op sommige plekken in de stad 36 of 37 graden zijn. Tauw heeft geadviseerd de aanleg van groen, water of fonteinen te bespoedigen en zo de hitte structureel met enkele graden worden verminderd. Op korte termijn kunnen op de echte hotspots schaduwplekken en verkoeling worden gerealiseerd met bijvoorbeeld grote parasollen, mobiele waterfonteinen of verneveling.

Tauw heeft onder andere hittestresskaarten gemaakt voor: 

  • Eindhoven
  • Deventer 
  • Tilburg 
  • Johannesburg (Zuid-Afrika)

Is een hittestresskaart interessant voor uw stad of gemeente?

Stel uw vraag aan onze adviseurs of neem contact op voor een offerte

Jeroen Kluck
T: +31 65 17 07 78 3
E:jeroen.kluck@tauw.com
LinkedIn
Jeroen Kluck