Environmental, Social and Governance

Bijna elk bedrijf is tegenwoordig bezig met duurzaamheid. Daar kunt u natuurlijk niet bij achterblijven. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Onze ESG-specialisten kunnen u helpen om uw organisatie duurzamer te maken. We onderzoeken niet alleen uw organisatie op het gebied van milieu, maar ook op bestuur en de sociale omgeving. Denk daarbij aan de omgang met uw personeel en of er klokkenluidersregelingen bestaan.

Waardencreatie

Een onderzoek naar ESG komt regelmatig voor bij een overname of fusie. Daar is vaak private equity bij betrokken. U wilt immers niet alleen de risico’s in kaart brengen, maar ook de kansen. En dat zorgt voor waardencreatie. Wanneer u bijvoorbeeld in de dienstensector zit en uw ziekteverzuim gaat omlaag, dan scheelt dat in de kosten. En als u als IT-bedrijf meer mensen vasthoudt omdat ze tevreden zijn, dan zit u straks niet met een tekort aan ICT’ers. Met duurzaamheid trekt u meer jonge mensen aan: nieuwe werknemers én klanten. U loopt voorop.

Kansen met ESG

Tauw helpt u met uw ESG-vraagstukken. We duiken uw bedrijf in en vragen daarbij niet alleen het management, maar ook mensen op de werkvloer naar hun ervaringen. Op basis daarvan stellen we een uitgebreid advies op. Daarbij kunnen we een jaarlijkse monitoring uitvoeren. Dan weet u of u ESG bent én blijft. We kijken altijd naar de kansen voor uw bedrijf. Dat doen we met een technische bril. Dat is waar we ons op onderscheiden: we denken vanuit uw bedrijf. Die combinatie van kennis van techniek en jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we al talloze bedrijven hebben geholpen. 

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.