Waarde uit afval

Tauw kijkt niet alleen naar afvalstromen, maar ook naar de relatie van deze stromen met grondstoffen. We identificeren stromen met een hoog besparingspotentieel en denken daarbij niet in afvalkosten maar juist in de waarde uit afval. We sluiten bij voorkeur cycli binnen het bedrijf. Pas als daar geen kansen liggen, zoeken we naar een hoogwaardige toepassing buiten het bedrijf. Als er nog geen bestaande markt is, kunnen we helpen de reststroom met behulp van procesoptimalisatie op specificatie te brengen, zodat het materiaal wel afgezet kan worden.

Diensten in plaats van producten

Naast procesoptimalisatie is er een ontwikkeling gaande naar het aanbieden van diensten in plaats van producten. Daarbij verkopen producenten van lampen lichturen in plaats van lampen, en fabrikanten van bureaustoelen een jaar lang zitten in plaats van een bureaustoel. De fysieke producten blijven eigendom van de leverancier en de materialen worden door de fabrikant zelf hergebruikt. Onze gecertificeerde Cradle 2 Cradle-adviseurs begeleiden deze veranderprocessen.

Hogere kwaliteit secundaire grondstoffen

Ook voor afvalverwerkende bedrijven betekent de omslag van afval naar grondstof een andere manier van denken. In de toekomst zal de afvalverwerkende industrie voor producerende bedrijven steeds meer de rol van kringloopwinkel krijgen. Tauw ondersteunt bij de ontwikkeling van geavanceerde verwerkingsmogelijkheden die hoogwaardige grondstoffen kunnen produceren. Grondstoffen die daardoor een zo groot mogelijke toegevoegde waarde hebben voor specifieke markten. We zoeken altijd naar de beste oplossing voor grond- en reststoffen en verzorgen daarbij zowel het technisch/inhoudelijke als het juridische kader. Op die manier levert Tauw een belangrijke bijdrage aan het verkleinen van het kwaliteitsverschil tussen primaire en secundaire grondstoffen.

Download onze whitepaper

Grip op afval

In 8 stappen geld verdienen met uw afval!

Download

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Grijsen en Tauw gaan nóg intensiever samenwerken
17 januari 2018

Grijsen en Tauw gaan nóg intensiever samenwerken

Grijsen en Tauw (Flexible Solutions) gaan hun huidige samenwerking verder intensiveren door personeel…

Lees de populairste blogs over circulaire economie

Andere projecten

Bekijk ook deze projecten

Diensten op het gebied van circulaire economie

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • 012-3456789
  •  *
Jurgen Ooms
T: +31 65 31 66 74 8
E:jurgen.ooms@tauw.com
LinkedIn