Vanuit de maatschappij en de politiek is behoefte aan goede verwarming zonder gas. Want gas is vervuilend, de winning ervan is omstreden en: de voorraad is nagenoeg op. Bovendien heeft Nederland als doelstelling om in 2050 CO2-arm te zijn. Om dit te realiseren, biedt Tauw tal van oplossingen. Het uitgangspunt van onze innovaties is omgevingswarmte: eerst de mogelijkheden benutten van restwarmte uit de omgeving.

Revolutie in CO2-reductie

Hoe verwarmen we op een duurzame manier (en dus zonder gas)? Dit is een actueel vraagstuk voor overheden, bedrijven en projectontwikkelaars. Tauw is gespecialiseerd in innovaties zoals riothermie, gesloten bodemenergie, warmte uit oppervlaktewater, uit asfalt en wegverhardingen en warmte/koude-opslag (WKO). Ook werken we met technieken waarbij we warmte halen uit circulatielucht, uit de buitenlucht of warmte genereren via zonnecollectoren. Voor nagenoeg elk project is een gasloze oplossing op maat. Zelfs de combinatie met geothermie behoort tot de mogelijkheden. Bekijk hieronder de voorbeelden van onze 100 % gasloze projecten.

Interesse? Wij denken mee

Wilt u meer informatie over omgevingswarmte? Of bent u geïnteresseerd in de kosten en baten van een specifieke techniek? Wij helpen om over te stappen van gas naar een andere duurzame vorm van warmtewinning. Specifiek voor gemeenten, projectontwikkelaars en waterschappen verstrekken wij inzicht aan de hand van onze omgevingswarmtekaart. Vraag onze adviseurs om mee te denken met uw ontwikkelingsvraagstuk met betrekking tot de vraag naar warmte. Grote kans dat wij de oplossing voor u weten.

Gasloos verwarmen, waar wachten we nog op?!

Het is duidelijk dat we ons gasverbruik zo snel mogelijk drastisch moeten terugdringen. Simon Bos legt uit hoe we dat gaan doen.

Onze omgevingswarmte projecten

Kijk ook op:

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Tauw onderzoekt mogelijkheden ‘Brabantse Energiecorridor A58’
2 februari 2018

Tauw onderzoekt mogelijkheden ‘Brabantse Energiecorridor A58’

Welke locaties rond de A58 zijn kansrijk als het gaat om duurzame energiewinning en opslag van energie?…

Meer over omgevingswarmte

Kijk ook op:

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Simon Bos
T: +31 65 11 99 65 8
E:simon.bos@tauw.com
LinkedIn
Simon Bos