Heeft u (her)inrichtingsplannen of beheer vraagstukken in het kader van verlichting? Wij helpen u graag!

Verlichtingsoplossingen vanuit drie waarden

Bij verlichtingsoplossingen kijken wij naar drie verschillende waarden:

  • de gebruikerswaarde: wij kijken vanuit de gebruiker voor wie de oplossing bedoeld is
  • de belevingswaarde: wij kijken naar de omgeving waarmee de oplossing in samenhang moet zijn
  • de toekomstwaarde: wij maken afwegingen voor de lange termijn

Beleid en beheer

Wij adviseren ook over het beleid en beheer met betrekking tot openbare verlichting. Zo stellen we samen met de gemeente het beleidsplan op. Daarbij berekenen wij nauwgezet welke kosten en investeringen met de uitwerking gemoeid zijn. Vervolgens kan dit worden verwerkt in een beheer- of uitvoeringsplan dat op de markt kan worden gebracht.

Integrale projecten

Onze twaalf specialisten zorgen voor lichttechnische ontwerpen, adviezen en contracten voor uiteenlopende klantgroepen. Omdat wij ook beschikken over ecologen, landschaps- en stedenbouwkundige architecten, kunnen we in projecten voor integrale oplossing zorgen. Met onze contractspecialisten kunnen we na het ontwerp ook zorgen voor de juiste contractvorm waarin de visie vanuit het ontwerp goed vertaald wordt.

Video's

Actueel

De laatste ontwikkelingen bij Tauw

Light Challenge 2018: Feel the Night!
2 februari 2018

Light Challenge 2018: Feel the Night!

In de nacht van 7 op 8 februari vindt in Thialf Heerenveen de kick-off van de Light Challenge 2018 plaats,…

Tauw ondertekent Gedragscode Lichtberekeningen
27 juli 2017

Tauw ondertekent Gedragscode Lichtberekeningen

Tauw heeft zich onlangs geconformeerd aan de Gedragscode Lichtberekeningen van de Nederlandse Stichting…

Weg verlichting

Op 7 februari start de Light Challenge 2018 in het Thialf stadion in Heerenveen. Het thema van deze editie is ‘Feel the Night’. Elkin Petrici gaat in zijn blog dieper in op dit onderwerp

Meer blogs?

Lees ook deze blogs van onze verlichtingsexpert Edwin Veldkamp

My city is a ghost town - Edwin Veldkamp

Waar de Amerikaanse zanger Adam Lambert zingt over het feit dat zijn hart een ghost town is, op zich geen prettig gegeven, wil ik in deze blog stilstaan bij de snel opkomende ghost towns in Nederland.

lees meer
Mijn Dag van de Openbare Ruimte

‘Weet je wat jij moet gaan doen? Jij gaat straks maar een lekker stukje hardlopen!’ Normaal gesproken als mijn vrouw dit zegt, bedenk ik mij geen moment en maak ik dankbaar gebruik van haar goede suggestie. Vandaag is het alleen donderdag, een normale werkdag en ook nog eens een dag waarop ik vroeg ben begonnen. En ook een dag waarop ik straks als mijn vrouw werkt en de kinderen op school zijn, hard aan de slag wil gaan.

lees meer
Zo duurzaam als een broodje pindakaas

Wie kent de reclame van Calvé pindakaas uit de jaren ’80 niet? Hierin is Evert van Benthem te zien als klein jochie op schaatsen die aanvalt op een dikke boterham met pindakaas. ‘Ze zeggen dat je er sterk van wordt… van pindakaas’, zegt de jonge Van Benthem tegen een passerende boer.

lees meer
Elke dag verdient een Nacht van de Nacht

De nacht van 29 oktober staat in het teken van de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Een evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties waarbij door tal van activiteiten aandacht voor de waarde van donkerte wordt gevraagd. Deze nacht doven ook veel gemeenten en bedrijven reclameverlichting en de verlichting van gebouwen. In de aanloop naar deze Nacht van de nacht kwam ik op Twitter een Utrechts burgerinitiatief tegen: Elke dag verdient een Nacht van de Nacht. Een initiatief met als doel om in Utrecht te komen tot minder verlichting in groengebieden en boven water. Op het moment dat 250 inwoners uit Utrecht de petitie ondertekenen, kan het initiatief aan de Gemeenteraad voorgelegd worden.

lees meer
De reflectie van een gele kanarie

Op mijn laatste Blog over Laaghangend fruit en Quick wins heb ik veel reacties mogen ontvangen. Veel positieve reacties, maar er was ook iemand die mij na aanleiding van deze Blog een “gele kanarie” noemde. Die uitdrukking zei mij op dat moment niets, en ook Google kon mij geen duidelijkheid brengen. Toch zette deze typering mij wel aan het nadenken. Een stukje reflectie, terugkijken, jezelf een spiegel voor houden, wat ging er het afgelopen jaar goed en wat kan beter? Dat is iets dat veel mensen de afgelopen weken hebben gedaan.

lees meer
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Wie heeft dit spelletje vroeger niet gespeeld? Als je nu jonge kinderen hebt, speel je het waarschijnlijk weleens: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en de kleur is…’. Een leuk spelletje dat prima geschikt is om de tijd tijdens een autorit sneller voorbij te laten gaan, maar ook een spelletje dat maar al te vaak leidt tot discussie op de achterbank. Wat voor de één groen is, is voor de ander juist geel, grijs is zwart, en vaak vliegen kreten als ‘Dat kan ik toch helemaal niet zien’ door de auto. Een enkele keer bekruipt mij dan de gedachte ‘Ach, was het maar vast donker, dan kunnen ze naar bed’.

lees meer
Laaghangend fruit en quick wins

Afgelopen week reed ik op de A1 bij Deventer. Op zo’n zeldzaam vroeg tijdstip dat je nog door kunt rijden op de Nederlandse snelwegen. Op de radio werd een nummer gedraaid van Coldplay. Ik hoorde de zanger zingen: ‘When you get what you want, but not what you need’. Zelden blijven songteksten mij bij, maar deze blijft in mijn hoofd rondzingen.

lees meer
Nieuwe norm openbare verlichting: onmogelijke uitdaging of mooie kans?

Al enkele maanden ben ik in training voor de Marathon van Rotterdam van zondag 9 april. Drie keer per week trek ik de hardloopschoenen aan voor een intervaltraining, stukje joggen of een langere duurloop. Afgelopen zondag stond een duurloop op het programma in een comfortabel tempo. Dit comfortabel lopen vraagt het nodige van je discipline, omdat het juist lekker kan zijn om af en toe even te versnellen. Aan de andere kant geeft het comfortabel lopen juist ruimte om je gedachten de vrije loop te laten.

lees meer...
Investeren in openbare verlichting werkt!

Afgelopen zomervakantie hebben wij als gezin doorgebracht in de Provence, Zuid-Frankrijk. Een voor ons nieuwe omgeving na de afgelopen jaren vaak in de Franse Alpen te hebben doorgebracht. Een omgeving met veel natuur, prachtige (Romeinse) steden en een klimaat dat uitnodigt om elke avond lang voor de tent te blijven zitten. Kortom, wij kijken toch wel met heimwee terug naar die drie weken.

lees meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • 012-3456789
  •  *
Edwin Veldkamp
T: +31 65 13 61 07 7
E:edwin.veldkamp@tauw.com
LinkedIn