Benoordenhout Wijk Energieplatform

Projectgegevens


Periode:
juni 2019 - maart 2020 
Opdrachtgever: Bewonersvereniging DuurSaam Benoordenhout
Betrokken Tauw-adviseurs:

  • Anno Drenth
  • Mirjam Pronk 
  • Len Geisler
  • Gerjan Wubs

Opdrachtomschrijving 

Voor de bewonersvereniging DuurSaam Benoordenhout heeft Tauw een wijk energieplatform ontwikkeld. Het wijk energieplatform dient als een ‘levend’ energieplan.  

Samenwerking tijdens het project 

Met de initiatiefnemers van de wijk en belangrijke stakeholders is in tien maanden tijd een flexibel wijk energieplatform ontwikkeld, waar de scenario’s van nu maar ook van de toekomst snel in berekend kunnen worden. 

Resultaat van het project

Geen dikke rapporten dus, maar een ‘levend’ energieplan die continu wordt geüpdated. Maar waarin bovenal de burgers van de wijk in deze fase zelf de regie voeren over hun transitiepad naar aardgasvrij. 

Het platform maakt op basis van openbare data een inschating van de bouwtechnische gegevens en de gas- en elektravraag van de woningen in de wijk. Het is vervolgens de taak van de bewoner om het actuele gas- en elektraverbruik in te vullen, welke technische maatregelen ze al gedaan hebben en welke technische maatregelen ze van plan zijn te gaan doen. De bewoner kan ook kiezen om met een collectieve warmteoptie mee te doen en zien welke technische maatregelen aan hun huis daar minimaal bij nodig zijn.  

Wilt u meer weten over dit project?

Leg uw vraagstuk voor aan onze adviseurs!

Anno Drenth
T: +31 65 38 15 80 9
E:anno.drenth@tauw.com
LinkedIn
Anno Drenth