Asbestchecklist: snel inzicht in uw asbestvraagstuk

Bent u als organisatie betrokken bij het beheren, slopen of renoveren van een gebouw? En is dit gebouw vóór 1994 gebouwd? Dan is de kans groot dat u te maken krijgt met de aanwezigheid van asbest en de daarbij behorende maatregelen die vanuit de wetgeving getroffen moeten worden. Wilt u weten welke maatregelen nodig zijn om uw asbestvraagstuk aan te pakken? Raadpleeg dan onze interactieve asbestchecklist.

30 maart 2020

Complexe wetgeving en processen

Asbest komt veel voor in gebouwen die vóór 1994 gebouwd zijn. Daarom is het vanuit de asbestwetgeving verplicht om deze gebouwen te laten onderzoeken op de aanwezigheid van asbest bij sloop of verbouwing en bij de uitvoering van beheer- en onderhoudstaken. Ook in geval van eigendomstransacties adviseren wij aandacht te geven aan het voorkomen van asbest in het desbetreffende gebouw.

In de dagelijkse praktijk zien wij organisaties vaak worstelen met de ingewikkelde en snel veranderende asbestwetgeving en de talloze diensten op het gebied van asbest, wat het lastig maakt om tot een juiste aanpak te komen. Veel van onze opdrachtgevers kampen met complexe vraagstukken rondom het proces, uiteenlopend van asbestinventarisatie tot het begeleiden en aansturen van asbestsaneringen.

Asbestchecklist geeft inzicht

Om een zo goed mogelijk inzicht te geven in de maatregelen die bij deze specifieke vraagstukken passen, heeft Tauw een asbestchecklist ontwikkeld waarin zowel het inventariseren, als het beheersen of saneren van asbest aan de orde komen.

Als gevolg van de coronacrisis worden veel gebouwen momenteel minimaal gebruikt of staan zelfs helemaal leeg. Was u toch al van plan om te verbouwen, renoveren of slopen? Dan is dit het goede moment om een asbestinventarisatie uit te voeren.

Door slechts enkele vragen uit de asbestchecklist te beantwoorden, weet u direct welke stappen (eventueel) nodig zijn om uw asbestvraagstuk op de juiste manier aan te pakken, en hoe wij daarbij kunnen ondersteunen.

Aan de slag

Download de desktop versie (.PDF) of maak gebruik van de mobiele versie

Dekstop    Mobiel

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.