Circulaire economie voor bedrijven

Een wereld zonder afval, en een positieve invloed op mens en milieu. Wie wil daar nou niet aan bijdragen met zijn onderneming? Als bedrijf of industrie is het hebben van geen afval echter makkelijker gezegd dan gedaan. En uw bedrijfsprocessen hebben zeker invloed op het milieu. Daarbij moet de economische kant van het verhaal natuurlijk ook kloppen. Kortom een transitie van lineair naar circulair is nog niet zo eenvoudig voor een bedrijf.

Lees meer

Circulaire economie voor overheden

In 2030 moet de Nederlandse overheid voor 50% circulair zijn. Dat lijkt iets voor de lange termijn, maar om dit doel te halen, is juist nú actie nodig. Want er moet nog veel gebeuren. Wilt u als gemeente weten hoe ver u bent op het gebied van circulaire economie? Of ligt er bij uw provincie een vervangingsopgave voor een brug of weg? Dan is het belangrijk om de circulaire economie al in de ontwerpfase mee te nemen. TAUW kan u daarbij helpen op verschillende manieren.

Lees meer

 

Nieuws op het gebied van circulaire economie

13 januari 2023 | Nieuws

Sanne de Groot Techniektalent 2023

TAUW heeft veel top talenten in huis. Wij zijn supertrots dat De Ingenieur senior adviseur duurzame leefomgeving Sanne de Groot heeft benoemd als een van de vijftien meest belovende ingenieurs van 2023!

10 januari 2023 | Nieuws

TAUW verkoopt innovatief patent voor verwerking bodemassen aan Heros

EquiAsh® maakt circulair hergebruik in civieltechnische werken mogelijk - Advies- en ingenieursbureau TAUW verkoopt het patent op EquiAsh aan Heros en levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan…

10 februari 2022

Recycling van luiers en incontinentiemateriaal kansrijk

Lees verder...
11 juni 2021

Levenscyclusanalyse geeft inzicht in de milieu-impact van plaszakken

Lees verder...
26 mei 2021

Advies Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid Textiel naar…

Lees verder...

Kunnen wij u helpen op het gebied van circulaire economie?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.