Circulaire Economie voor bedrijven

Een wereld zonder afval, en een positieve invloed op mens en milieu. Wie wil daar nou niet aan bijdragen met zijn onderneming? Als bedrijf of industrie is het hebben van geen afval echter makkelijker gezegd dan gedaan. En uw bedrijfsprocessen hebben zeker invloed op het milieu. Daarbij moet de economische kant van het verhaal natuurlijk ook kloppen. Kortom een transitie van lineair naar circulair is nog niet zo eenvoudig voor een bedrijf.

Lees meer

Circulaire Economie voor overheden

In 2030 moet de Nederlandse overheid voor 50% circulair zijn. Dat lijkt iets voor de lange termijn, maar om dit doel te halen, is juist nú actie nodig. Want er moet nog veel gebeuren. Wilt u als gemeente weten hoe ver u bent op het gebied van circulaire economie? Of ligt er bij uw provincie een vervangingsopgave voor een brug of weg? Dan is het belangrijk om de circulaire economie al in de ontwerpfase mee te nemen. TAUW kan u daarbij helpen op verschillende manieren.

Lees meer

 

Nieuws op het gebied van

10 februari 2022 | Nieuws

Recycling van luiers en incontinentiemateriaal kansrijk

TAUW heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat een onderzoek uitgevoerd naar de knelpunten bij hoogwaardige recycling van luiers en incontinentiemateriaal en de instrumenten…

11 juni 2021 | Nieuws

Levenscyclusanalyse geeft inzicht in de milieu-impact van plaszakken

TAUW heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een levenscyclusanalyse naar plaszakken uitgevoerd om de milieu-impact van de productie van plaszakken inzichtelijk te krijgen.

26 mei 2021

Advies Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid Textiel naar…

Lees verder...
18 maart 2021

TAUW-verkenningen over beleid circulaire economie naar Tweede…

Lees verder...
27 januari 2021

Webinar Circulair Bouwen: TAUW over circulariteit in contracten

Lees verder...

Kunnen wij u helpen op het gebied van Circulaire Economie?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.