De kracht van Tauw: integraal ontwerpen

Onze ontwerpers en adviseurs zijn specialisten op het gebied van duurzame ruimtelijke ontwikkeling. De kracht van ons team zit in de verbondenheid met de enorme hoeveelheid kennis die binnen Tauw aanwezig is. Duurzaamheidsthema’s als klimaatadaptatie, de energietransitie, ecologie en biodiversiteit brengen wij samen in een ruimtelijk ontwerp. Graag zijn wij over de volle breedte en lengte van het planproces betrokken, van visievorming en schetsontwerpen tot het civieltechnisch ontwerp en realisatie. Zo werken wij integraal samen met onze specialisten, opdrachtgevers, bewoners en stakeholders aan de ruimtelijke opgaven van vandaag de dag.

 

Participatie

Wij zijn het gewend om te werken voor én met de omgeving. In elk planproces zetten wij een participatietraject op dat optimaal aansluit bij de behoeften van de verschillende gebruikers en stakeholders. Met die betrokkenen houden wij creatieve werkateliers, waarin ruimtelijke kwaliteit, de identiteit van een gebied en innovatieve oplossingen centraal staan. Deze creatieve sessies zien we als belangrijke onderdelen van het ontwerpproces, om te kunnen werken aan sprekende en breed gedragen concepten, visies en ontwerpen. De Coronamaatregelen zien wij bovendien niet als een belemmering om interactieve sessies door te laten gaan. Hier hebben wij genoeg digitale alternatieven voor in huis.

Beleving

Ontwerpen visualiseren en beleefbaar maken is ons vak. Naast sprekende impressies in 2D maken wij gebruik van diverse innovatieve tools, voor een optimale beleving van onze ontwerpen. Tauw loopt voorop met de inzet van Virtual Reality (VR), bewegende 3D-visualisatietechnieken (Tygron, Twin Motion), 360 graden beelden en geografische informatie systemen (GIS/GIM). Zo werken wij graag samen met u aan passende, uitvoerbare en beheerbare plannen.

 

 

Projecten landschap en stedenbouw

Bekijk ook deze projecten

Nieuws

5 februari 2021 | Nieuws

PlanMER Omgevingsvisie Provincie Utrecht goed ontvangen

TAUW heeft het planMER opgesteld voor de Omgevingsvisie en - verordening van de Provincie Utrecht. Het planMER heeft de provincie in een iteratief proces geholpen om kansen en knelpunten tussen ambities…

5 februari 2021 | Nieuws

Whitepaper Duurzame Stedelijk Ontwikkeling - 5+5 aanpak

Duurzame stedelijke ontwikkeling vraagt om een integrale aanpak en een zwaardere rol voor een duurzaamheidsmanager

29 september 2020

Eerste bevindingen pilot RES en milieueffectrapportage positief

Lees verder...
23 december 2019

Malderburchtstraat duurzaamste straat van Nijmegen

Lees verder...
20 december 2019

Oplevering bootcampzone onder Prins Clausbrug Utrecht

Lees verder...

Meer blogs

Klimaatneutraal en toch super mobiel in 2050 - Yannick Angkotta

Zoeken naar schonere vormen van mobiliteit om steden, mooi, veilig, gezond en toegankelijk te maken. Dat is een belangrijk doelstelling vanuit het Klimaatakkoord. Yannick Angkotta schetst hoe hij hier als ontwerper aan bijdraagt.

Lees verder
Het veiligste plekje van Vietnam - Yannick Angkotta

Normaal gesproken ben ik een echt stadsmens. Ik houd van de drukte en de levendigheid van de stad, hier voel ik me thuis. Begin dit jaar heb ik echter een reis gemaakt door Zuidoost-Azië. De laatste dagen van deze reis heb ik doorgebracht in Hanoi, Vietnam: één van de drukste en meest chaotische steden waar ik ooit geweest ben.

Lees verder
Hoe maak je een stad weer gezond?

Barcelona. De stad van architect Antoni Gaudí en Lionel Messi - één van mijn favoriete steden in Europa - kampt al jaren met een probleem: luchtvervuiling door autoverkeer. Dit komt niet in de laatste plaats doordat een groot deel van Barcelona, net al bijvoorbeeld New York, is gebouwd in een gridstructuur.

Lees verder

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.