Bouwteams

Binnen een bouwteamsamenwerking doorlopen opdrachtgever en aannemer gezamenlijk de ontwerpfase. Door middel van samenwerking worden optimalisaties gezocht in het ontwerp met betrekking tot kwaliteit en kosten. Na afloop van de bouwteamfase onderhandelen de opdrachtgever en opdrachtnemer over de uitvoering van het werk. Uitgangspunt hierbij is dat de betreffende aannemer ook de uitvoering op zicht neemt.

Lees meer

Inkoopplannen / contractafweging

Een goed begin is het halve werk. Een bewuste en gefundeerde keuze voor een contractvorm, aanbestedingsprocedure en gewenste profiel van potentiële inschrijvers in de pré-contractuele fase, voorkomt problemen en misverstanden in het vervolgtraject. TAUW helpt u daarom bij het formuleren van inkoopstrategieën, contractstrategieën en aanbestedingsadviezen die aansluiten bij de doelstellingen van uw project.

Lees meer

 

Traditionele contracten

Innovatieve contractvormen passen niet bij ieder project. Afhankelijk van bijvoorbeeld de mate waarin materialen moeten worden voorgeschreven en het type project, is een traditionele contractvorm geschikter. TAUW stelt nog steeds veel traditionele contracten op. Van RAW-bestekken tot OMOP en prestatiebestekken.

Lees meer

 

Geïntegreerde contracten

Binnen een geïntegreerd contract stelt een opdrachtgever slechts de eisen en randvoorwaarden van het systeem of product op. De inventiviteit van de oplossing en de werkwijze worden overgelaten aan de markt. Bijvoorbeeld het ontwerp, engineering of beheer en onderhoud. TAUW heeft veel kennis en ervaring met het opstellen van geïntegreerde contracten op basis van UAV-GC. Denk aan Design & Build (D&G) of Engineer Construct & Maintain (EC&M). We ontzorgen opdrachtgevers maar begeleiden ook opdrachtnemers in hun nieuwe rol.

Lees meer

 

Aanbesteden

Nieuwe contractvormen zoals Hybride Contracten, Engineer & Build, maar ook het toepassen van concurrentiegerichte dialoog en Best Value Procurement (BVP) hebben invloed op aanbestedingsprocedures. TAUW heeft veel ervaring met deze verschillende procedures maar ook met het opstellen van wettelijke motiveringen, Economisch Meest Voordelige Inschrijvingscriteria (EMVI) en afwegingskaders.

Lees meer

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Henberto Remmerts

  +31 65 35 76 33 2

  Stuur mij een mail

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.