Klimaatadaptatie in het stedelijk gebied

Aanpassen aan het veranderende klimaat is vandaag de dag geen nieuws meer. Het implementeren van deze aanpassingen, het vernieuwen van denkwijzen en werkprocessen, en het uitvoeren van maatregelen veranderen echter wél met de dag. De leefomgeving klimaatadaptief maken? Daar is creativiteit voor nodig; buiten de gebaande paden denken én doen!

Lees verder

Klimaatadaptatie in het landelijk gebied

Droogte is de laatste jaren letterlijk een hot item en daarmee is de klimaatverandering voelbaar voor iedereen. Onze landbouw en natuur vragen daarbij om voldoende water. Daarnaast blijft Nederland een nat land met regelmatig (steeds vaker?) hevige buien. Zeespiegelstijging, dalende bodem, groeiende economische belangen zorgen ervoor dat dit een slimme en samenhangende puzzel blijft. Die gaat over de gehele waterkringloop, van het zichtbare oppervlaktewater tot en met het minder zichtbare grondwater. Samen met haar opdrachtgevers werkt TAUW graag aan een toekomstbestendig watersysteem.

Lees verder

 

Whitepaper Hittestress

De kans op een hittegolf is steeds groter in Nederland. De afgelopen jaren werd het ene na het andere hitterecord verbroken. Onze binnen- en buitenruimte is hier niet op ontworpen, terwijl hitte grote gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

In dit whitepaper 'heet, heter, heetst' bespreken we welke factoren van invloed zijn bij het ontstaan van hittestress en - nog belangrijker - hoe we onze omgeving, gebouwen en ons gedrag hierop kunnen aanpassen. Bent u geïnteresseerd in het volledige artikel? Vraag het whitepaper aan via onderstaande button.

Whitepaper aanvragen

 

Whitepaper Droogte

Alhoewel de situatie in de meeste delen van Nederland op dit moment anders doet vermoeden is droogte nog steeds een hot item in Nederland. Op de hoge zandgronden is het tekort nog lang niet weggewerkt, als de zomers zich blijven voorzetten zoals de afgelopen jaren hebben we een serieus probleem.  

Om in de toekomst beter om te gaan met droogte is er een ander handelingsperspectief nodig dat verder gaat dan de traditionele beleidslijn ‘vasthouden, bergen en afvoeren’. Zet daarom vanaf nu in op ‘besparen, vasthouden, bergen, aanpassen en afvoeren’. Lees meer over onze ideeën met betrekking tot droogte in ons nieuwe whitepaper: Droog, droger, droogst.

Whitepaper aanvragen

 

Projectreferenties Klimaatadaptatie

Nieuws op het gebied van Klimaatadaptatie

25 juni 2021 | Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst op basis van vertrouwen zorgt voor groener Amsterdam

Groeningenieurs van de gemeente Amsterdam, ecologen van TAUW en groenspecialisten van Copijn hebben elkaar gevonden in de stedelijke ontwikkeling van Amsterdam. Al drie jaar werken zij op basis van vertrouwen…

14 juni 2021 | Nieuws

TAUW doet mee aan Week van de Hitte

Provincie Gelderland organiseert samen met verschillende partners, waaronder TAUW, de Week van de Hitte. Van 14 tot en met 17 juni kun je inspirerende, interactieve sessies volgen. Doe je mee?

3 juni 2021

Stresstest landelijk gebied: naar een robuustere droogte- en…

Lees verder...
25 maart 2021

Resultaten Hitte Belevingsonderzoek

Lees verder...
5 februari 2021

PlanMER Omgevingsvisie Provincie Utrecht goed ontvangen

Lees verder...

Kunnen wij u helpen op het gebied van Klimaatadaptatie?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.