Klimaatadaptatie in het stedelijk gebied

Aanpassen aan het veranderende klimaat is vandaag de dag geen nieuws meer. Het implementeren van deze aanpassingen, het vernieuwen van denkwijzen en werkprocessen, en het uitvoeren van maatregelen veranderen echter wél met de dag. De leefomgeving klimaatadaptief maken? Daar is creativiteit voor nodig; buiten de gebaande paden denken én doen!

Lees verder

Klimaatadaptatie in het landelijk gebied

Droogte is de laatste jaren letterlijk een hot item en daarmee is de klimaatverandering voelbaar voor iedereen. Onze landbouw en natuur vragen daarbij om voldoende water. Daarnaast blijft Nederland een nat land met regelmatig (steeds vaker?) hevige buien. Zeespiegelstijging, dalende bodem, groeiende economische belangen zorgen ervoor dat dit een slimme en samenhangende puzzel blijft. Die gaat over de gehele waterkringloop, van het zichtbare oppervlaktewater tot en met het minder zichtbare grondwater. Samen met haar opdrachtgevers werkt TAUW graag aan een toekomstbestendig watersysteem.

Lees verder

 

Het belang van participatie

Hoe zorgt u er voor dat oevers in de toekomst niet meer overstromen? En hoe richt u de omgeving in, zodat er bij extreme hitte genoeg verkoelende plekken in de buurt zijn? Om dit soort vragen goed te kunnen beantwoorden is het essentieel om diverse partijen (zoals bedrijven en bewoners) te laten participeren in projecten. 

Het doorvoeren van deze participatieve werkwijze zorgt ervoor dat er betere besluiten kunnen worden genomen met een groter (lokaal) draagvlak. Zeker met de invoering van de Omgevingswet in 2022 wordt dit aspect steeds belangrijker. 

 

 

Projectreferenties Klimaatadaptatie

Nieuws op het gebied van Klimaatadaptatie

25 juni 2021 | Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst op basis van vertrouwen zorgt voor groener Amsterdam

Groeningenieurs van de gemeente Amsterdam, ecologen van TAUW en groenspecialisten van Copijn hebben elkaar gevonden in de stedelijke ontwikkeling van Amsterdam. Al drie jaar werken zij op basis van vertrouwen…

14 juni 2021 | Nieuws

TAUW doet mee aan Week van de Hitte

Provincie Gelderland organiseert samen met verschillende partners, waaronder TAUW, de Week van de Hitte. Van 14 tot en met 17 juni kun je inspirerende, interactieve sessies volgen. Doe je mee?

3 juni 2021

Stresstest landelijk gebied: naar een robuustere droogte- en…

Lees verder...
25 maart 2021

Resultaten Hitte Belevingsonderzoek

Lees verder...
5 februari 2021

PlanMER Omgevingsvisie Provincie Utrecht goed ontvangen

Lees verder...

Kunnen wij u helpen op het gebied van Klimaatadaptatie?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.