Duurzaamheidsambities waarmaken

In het dynamische bedrijfslandschap is duurzaamheid uitgegroeid van een stip op de horizon tot een belangrijke motor voor blijvend succes. De inzet van de Europese Unie voor de Green Deal-ambities is vastgelegd in een nieuw Sustainable Finance Framework met de SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation), CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) en EU Taxonomy als belangrijke pijlers. Om te voldoen aan deze ingrijpende regelgeving is het belangrijk een deskundige partner aan uw zijde te hebben, die u kan helpen bij het navigeren door deze richtlijnen en bij het bereiken van uw duurzaamheidsdoelen.
 

Het strategische belang van duurzaamheid

Nu het wereldwijde streven naar duurzaamheid wetgeving verandert en innovatie aanwakkert, krijgt u als belegger te maken met een toenemend aantal beslissingsfactoren. De taak om risico's in te schatten, naleving te garanderen en een responsieve strategie te ontwikkelen is niet langer slechts een uitdaging – het is een noodzaak. Te midden van de complexiteit van klimaatadaptatie, circulariteit en biodiversiteit wordt de rol van ingenieursbureaus steeds belangrijker. Dat is waar het TRIS-team (Transactions and Responsible Investment Services) van TAUW als leidraad dient. Wij bieden meer dan alleen begeleiding; wij bieden u duidelijkheid.

Duurzaamheid als basis voor duurzame groei

Wanneer u bijvoorbeeld wilt investeren in vaste activa of wanneer u een fusie, overname of verkoop voorbereidt, is het niet langer voldoende om alleen naar de traditionele milieu- en veiligheidsrisico's te kijken. Duurzaamheidsrisico's en -kansen met betrekking tot klimaatmitigatie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit vormen in toenemende mate risico's en kansen waarmee u rekening moet houden. Inzicht in de werkelijke impact van deze duurzaamheidsuitdagingen op uw specifieke bedrijf of target is essentieel. Evenals zicht op welke acties u dient te ondernemen en welke investeringen u moet doen en wanneer, met behoud van uw financiële en operationele vermogen.
 

 

 

Figuur 1 - Onze 'Transaction and Responsible Investment' diensten

Concrete strategieën om duurzaamheidsdoelen te bereiken

Onze experts beschikken over het technisch inzicht om uw duurzaamheidsambities te vertalen naar praktische strategieën. Of het nu gaat om het ontrafelen van de ingewikkelde regels van SFDR, CSRD of het vakkundig doorgronden van de EU Taxonomy, wij begeleiden u van complexiteit naar zekerheid. Samen zetten we duurzaamheid om in concrete bouwstenen voor succes. Tijdens dit gezamenlijke traject stellen we u in staat om ambitie te transformeren naar actie en uw visie te vertalen naar meetbare resultaten. Werk samen met ons aan een toekomst waarin uw investeringen niet alleen in overeenstemming zijn met de regelgeving, maar ook met uw visie op duurzame groei.

TAUW helpt u bij:

  • Het uitvoeren van due diligence-beoordelingen
  • Geschiktheids- en overeenstemmingscontroles ten aanzien van de EU Taxonomy
  • Het operationaliseren van uw decarbonisatiestrategie
  • Het voldoen aan SFDR- en CSRD-verplichtingen


Laat ons u begeleiden bij het inzetten van de kracht van duurzaamheid als katalysator voor de waardevermeerdering van uw investeringen.
 

Onze dienstverlening op het gebied van Transaction and Responsible Investment Services

Due diligence

TAUW ondersteunt fusies/overnames met HSE/Arbo-due diligence, prioriteert risico's en biedt praktische oplossingen met heldere financiële inzichten voor saneringskosten, boetes en kapitaalverbeteringen.

Lees meer

Advies over ESG en verantwoord beleggen

Duurzaamheid integreren in beleggingspraktijken is cruciaal, maar complex. Wij bieden aangepaste begeleiding om uw ESG-strategie te concretiseren, rekening houdend met uw startpunt, behoeften en ambities.

Lees meer 

 

Bekijk onze projectreferenties

Heeft u vragen op het gebied van 'Transaction and Responsible Investment'?

Neem contact op met een van onze experts. Zij staan klaar om u te helpen.